kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başkanlık yarışı gittikçe çirkinleşiyor

Yeni Haber
Amerika'da 2008 Başkanlık seçimleri için ön seçim tarihi yaklaştıkça, adayların kampanya ekiplerinin de, daha vurucu söylemlere yönelmeye başlaması dikkat çekiyor. Hillary Clinton'ın kampanya baş danışmanı Bill Shaheen, Demokratların, Barack Obama'nın geçmişinde uyuşturucu kullanmış olması üzerinde daha fazla düşünmesi gerektiğini savundu. Obama'nın kampanyasından yapılan açıklamada ise Shaheen'in yaklaşımına sert tepki gösterilerek, "Clinton'ın ekibi ümitsiz" ifadesi kullanıldı. Ancak, Hillary Clinton'ın kampanya ekibi, Bill Shaheen'in sözlerini kişisel olarak nitelendirerek, resmen sahip çıkmadı.

Washington Post gazetesine konuşan Shaheen, Obama'nın geçmişinin bilinmeyenlerle dolu olduğunu ileri sürerek, Cumhuriyetçilerin de, Obama'nın lise çağlarında birkaç kez marihuana içtiği yönündeki itirafı ile ilgili "kullanabilecekleri malzeme" aradıklarını dile getirdi. Shaheen, "Bu olacak, en son ne zaman içtin? Başkasına da verdin mi? Sattın mı? soruları gelecek. Cumhuriyetçilerin çok sayıda belden aşağı vuruşu gelecek ve parti olarak bunları aşmamız zor olabilir" diye konuştu.

Öte yandan, Hillary Clinton'ın kampanyasında bu görüşlerin kampanya ile resmi ilişkisi olmadığı yolundaki açıklamadan sonra, kendisi de bir açıklama yapan Bill Shaheen, sözlerinden dolayı "derin pişmanlık" duyduğunu ifade ederek, sözlerin kampanya onayından geçen ifadeler olmadığını dile getirdi.
Barack Obama, "Dreams from My Father" adlı kitabında çocukluğunu ve ilk geçliğini anlatırken, birçok siyahgenç gibi marihuana ve alkolle tanıştığını anlatıyor.

Öte yandan partideki diğer güçlü aday North Carolina eski Senatörü John Edwards da, Shaheen'in sözlerine sert tepki göstererek, "Şiddetle reddediyorum bu açıklamayı ve bu tür politika yöntemleriyle hiçbir işim olmaz." dedi.