kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyükanıt'ın istifası sözkonusu olamaz

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yönelik istifa çağrılarını, "Herkes görevinin başında, öyle bir şey olmaz" şeklinde değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadele konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da çok zor şartlar altında kahramanlık yaptığını belirterek, ''Bu mücadelelerin içinde olan önemli şeyleri hiç polemik konusu yapmamamız lazım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Kazakistan'da, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ''istifasının istendiğini'' hatırlatması üzerine şunları söyledi:

''Herkes görevinin başında. Büyük bir mücadele veriliyor orada. Bütün iç güvenlik harekatını Silahlı Kuvvetler götürüyor. Bunlar bir günde halledilecek meseleler değil. Hepimiz, çok daha fazla bütünleşmeliyiz. Çok zor şartlar altında, kahramanlık yapılıyor orada. Kolay iş değil. Bütün kurumların birbiriyle bütünleşmesi gerekiyor ve hepimizin desteklemesi gerekiyor. Hele hele bu mücadelelerin içinde olan önemli şeyleri hiç polemik konusu yapmamamız lazım.''

AA