kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kayınpederine "sevgi dolu" mektuplar yazmış

Yeni Haber
İngiliz Kraliyet ailesi, Prenses Diana'nın ölümüyle ilgili soruşturmanın yürütüldüğü yüksek mahkemenin oturumunda, Diana'nın "aralarının bozuk olduğu" öne sürülen eski kayınpederi Prens Philip'e yazdığı mektupları delil olarak sundu.

Kraliyet ailesinin beklenmeyen bu hareketi, Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed tarafından oğlu ve Diana'nın ölümünden sorumlu tutulan Prens Philip'i "aklamaya" yönelik bir hamle olarak değerlendirildi. Diana ile Prens Philip'in arasında uzun yıllar tehdit dolu yazışmalar olduğu iddialarına yanıt olması için açıklandığı da düşünülen mektuplarda Diana'nın eski kayınpederine, evliliği boyunca ve ayrılma sürecinde kendisine "kılavuzluk" yapmasından dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

Diana'nın bazı yakın arkadaşları da Prensesin eski kayınpederini aslında çok sevdiğine dair tanıklık yaptı. Mektuplarda Prensesin eski kayınpederine "sevgili baba" diye hitap ettiği ve kendisine yardımlarından dolayı yine teşekkür ettiği kaydedildi. Prens Philip'in yanıtlarında ise gelinine "her zaman yanınızda olacağım" mesajı verdiği belirtildi.

Mektupların özeti, Diana ile Dodi'nin ölümlerine yol açan kazanın bir suikast olup olmadığına karar verecek jürinin dikkatine sunuldu. Ancak El Fayed ailesi ve Diana ile Dodi'nin evlenmelerine engel olmak için kraliyet ailesi tarafından yönlendirilen bir suikasta kurban gittikleri yolundaki komplo teorilerine inananlar, bu mektupların bir kanıt oluşturmadığını savunuyor. Mektupların Diana ile Charles'ın ayrılmasından aylarca, boşanmalarından 4 yıl ve Diana'nın ölümünden 5 yıl önce yazıldığına işaret eden bu çevreler, Diana ile Kraliyet ailesinin ilişkilerinin asıl boşanma sonrasında kötüye gittiğini ve Prens Philip'in de eski gelinine bundan sonraki dönemde saldırgan üslupla keleme alınmış mektuplar gönderdiğini ileri sürüyor.

Prens Philip'in bir dönem özel sekreterliğini yapan 69 yaşındaki Sir Miles Hunt-Davis de Prens Philip'in Dodi El Fayed'in "adi bir çapkın" olduğunu söylediğine dair iddiaları yalanladı.