kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
16 yaşındaki Pakistanlı Aqsa Pervez, evinde başını örtüyor, okula giderken ise örtüsünü çıkarıyordu.

Örtünmedi diye kızını öldürdü...

DIŞ HABERLER
Kanada'da bir Pakistanlı baba, 16 yaşındaki kızını örtünmediği için öldürdü. Kızın arkadaşları babasını baskı yapmakla suçladı..
Kanada'daki cinayet Pakistanlı babanın geçen pazartesi sabahı "kızım ölüyor" diyerek polise telefon etmesiyle ortaya çıktı. Polis olay yerine gittiğinde 16 yaşındaki Aksa Pervez'i can çekişirken buldu. Pervez"in aile fertleri tarafından boğulmaya çalışıldığı ve vücudunda bıçak darbeleri bulunduğu açıklandı. Genç kız, kaldırıldığı hastanede birkaç saat sonra can verdi. Gözaltına alınan 47 yaşındaki Muhammed Pervez, cinayetle suçlanıyor. Kızının intihar etmeye çalıştığını söyledi ancak soruşturma ekibine göre intihar ihtimali vücuttaki izlere bakıldığında imkansız görünüyor. TV'lere konuşan genç kızın okul arkadaşları, başını örtemye reddettiği ve hicaba uygun giyinmediği için için babasından sürekli dayak yediğini söyledi.

OKULDA ÇIKARIYORDU
Sıra arkadaşı ise "Ailesinin istediğinden farklı bir şekilde giyinmek ve yaşamak istiyordu. Kendi yolunu çizmek arzusundaydı. Ancak babası buna izin vermedi" dedi. Aqsa Pervez'in geçen yıla kadar okula hicaba uygun olarak gittiği ancak son birkaç aydır okulda kıyafetini çıkararak kot pantolon ve dar bluzla dolaştığı öğrenildi. Genç kız eve giderken yine gizlice türbanını takıyordu. 26 yaşındaki ağabeyi de polisin çalışmasını engellemekle suçlanarak gözaltına alındı. Annesi kızının organlarını bağışladığını açıkladı.
Haberin fotoğrafları