kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dünyada 337 Hilton Garden Inn var.

Hilton, 'Potansiyele bakarım' dedi, Diyarbakır'a adım attı

Diyarbakır'a Hilton açacağını duyuran Hilton Hotel Corporation, Hilton Garden Inn'de karar kıldı. 2009 sonunda Diyarbakır otelini açacak yatırımcı şirket 100 otel peşinde..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hilton, 'Potansiyele bakarım' dedi, Diyarbakır'a adım attı
Hilton Hotels Corporation, 4 yıldızlı zinciri Hilton Garden Inn'in ilk zincirini Diyarbakır'da açmak üzere Amplio Gayrimenkul ile yönetim sözleşmesi imzaladı. 2009 yılı aralık ayında hizmete gireceği açıklanan Diyarbakır Hilton Garden Inn'le ilgili kararı alırken ekonomik ve politik konulardan çok potansiyele baktıklarını söyleyen Hilton'un Doğu Avrupa ve Türkiye Operasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, "İlk duyduğumda Diyarbakır hakkında bilgim yoktu. Oradaki pazar önemli. Dünya genelinde 3 bin otelimiz var. Bugüne kadar politik problemlerden dolayı hiçbir sorun yaşanmadı" diye konuştu. Hilton'un Diyarbakır'daki yatırımcı partneri Amplio Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu da Türkiye'de Hilton Garden Inn markası altında işletilen bir oteller zinciri oluşturmak istediklerini ifade ederken, 2013 yılına kadar 20, 2018 yılına kadar da 100 otele ulaşmak gibi iddialı bir hedefleri olduğunu söyledi. Kars, Erzurum, Van, Şanlıurfa gibi yatırımcıların ihmal ettikleri alanları listelerine aldıklarını kaydeden Babaoğlu, "Amplio bir yatırım şirketi ve sadece otel yatırımlarına odaklanmış bir kurum. Amacımız 10 yılda en az 60 olmak üzere 100 otele sahip olmak" dedi. 'Teröre karşın Hilton'u Diyarbakır için nasıl ikna ettikleri' yönündeki bir soruya ise Babaoğlu, "Diyarbakır'da 1.5 milyon insan yaşıyor. Bu da potansiyeli gösteriyor" yanıtını verdi.

SAMSUN'DA OTEL ALACAĞIZ
Hedeflerine ulaşırken sıfırdan inşaat kadar satın almaların da olacağını kaydeden Babaoğlu, Samsun'dan örnek vererek, "Büyük Samsun Oteli'ne talibiz. Yıkıp tekrar yapmak istiyoruz" diye konuştu. Babaoğlu, "Bu işe ne kadar bütçe ayırdınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Otel başına 15-20 milyon dolarlık bir yatırım olacaktır. 300-400 milyon dolarlık bir yatırım sözkonusu. Hepsi özsermaye olacak."
Haberin fotoğrafları