kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gürfan Çetin, normal doğum sırasında çok sancı çektiğini ancak hayata gözlerini çabalayarak açan bir çocuk armağan etmenin kendisine gurur verdiğini söylüyor.

Kendimi bir film için doğum sahnesi çekiyor gibi hissettim

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
İngilizce Öğretmeni Güfran Çetin, 2'nci bebeğini normal doğumla dünyaya getirmiş. Çok sancı çektiğini söyleyen Çetin: O anda filmlerdeki doğum sahnelerinin ne kadar gerçekçi olduğunu anladım ve oyuncuları takdir ettim.....
Güfran Çetin 33 yaşında, iki çocuk annesi bir İngilizce öğretmeni. İlk doğumunu 27 yaşındayken epidural anestezi yoluyla gerçekleştirmiş. Doğum öncesinde en büyük arzusu epiduralsiz normal doğum yapmak ve bebeğini doğanın öngördüğü şekilde doğurup kucağına almakmış. Bu arzusu doktorları tarafından da onaylanmış. Ancak doğumhaneye girip de, kendisine verilen suni sancıları hissetmeye başladığında fikri değişmiş. Çetin, o anda içinde bulunduğu ruh halini şöyle anlattı:

Pes ettim!
"Suni sancı kendini hissettirmeye basladığı andan 5 dakika sonra anestezi uzmanını çağırmalarını istedim. Uzmanını çağırmaya giden ebe doğum odasının kapısında bekleyen eşime, 'Senin kahraman pes etti' diye takılmış. Epidural verildikten sonra çok rahatladım. Ancak belden aşağımı hissetmediğim için, doktor ıkınmamı söylediğinde sağlıklı bir ıkınma gerçekleştiremedim. 4 kg 250 gr. olarak doğan oğlum Bartu, benden çok ebelerin çabasıyla dünyaya geldi." Bir ay önce yeniden anne olan Gürfan Çetin, ikinci doğumuna daha bilinçli bir şekilde hazırlandığını söyledi. Genç öğretmen yaşadığı deneyimi ve o anda hissettiklerini şu sözlerle anlattı: "Bu sefer, epiduralsiz normal doğum yapmaya ve doğum sancılarını sonuna kadar yaşamaya kendimi ciddi olarak hazırlamıştım. Doktorum da normal doğumu engelleyen bir durum olmadığını ve iyi bir karar verdiğimi söylemişti.

'İşte mucize budur' dedim

7 Kasım sabahı doğum sancısıyla gittiğim hastanede, 3 saat içinde Kerem'imizi dünyaya getirdim. Mucize buydu! Sancıları çekerken içimden, 'Öldün sancıyı hissedeyim diye, al sana sancı!' diye söyleniyor ve filmlerdeki doğum sahnelerinin ne kadar gerçeğe yakın olduğunu düşünüp oyuncuları takdir ediyordum. Bir ara başaramayacağımı sandım ama doktorum beni sakinleştirdi. Epidural anestezi almadığım için tam doktorumun istediği gibi ıkındım ve birkaç ıkınmadan sonra bebeğimin içimden çıkışının her anını hissederek, mucizeyi gerçekleştirdim. O anda kendimle ve hayata çabalayarak gözlerini açan bebeğimle gurur duyuyordum..."