kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sabancı, Fransa’nın zorlaması ile cuma açıklanacak bildirideki değişiklikler konusunda "AB’deki dostlar, kesin tavır ortaya koyması gerekir" dedi.

'AB'nin Türkiye'ye karşı hukuk dışı, keyfi tavrı kabul edilemez'

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, AB Zirvesinin sonuç bildirisinin Türkiye kısmında katılım ifadesinin çıkarılmasına "Hukuki haklar bir kalem darbesiyle yok sayıldı" diyerek tepki gösterdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'AB'nin Türkiye'ye karşı hukuk dışı, keyfi tavrı kabul edilemez'
Avrupa Birliği Konseyi öncesi hazırlanan sonuç bildirisinde Fransa'nın bastırmasıyla Türkiye ile ilgili olarak "katılım" ifadesinin çıkarılmasına tepkiler artıyor. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, AB ile Türkiye arasında imzalanan her dokümanla tescil edilen hukuki hakların, bir kalem darbesi ile bir anda yok sayılmasının, hukuk dışı, keyfi ve kabul edilmeyecek bir davranış olduğunu belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğinin yönünü değiştirme çabalarına eleştiriler sürüyor. TÜSİAD'ın önceki gün Fransa'nın tutumunu 'hastalıklı olarak değerlendirebilecek derecede hukuk dışı direniş' olarak değerlendirmesinin ardından dün de Sabancı ve Hisarcıklıoğlu'ndan ayrı ayrı açıklamalar geldi. Sabancı Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, Güler Sabancı'nın, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Osmanlı Hat Sanatı Koleksiyonu'nun İspanya'da açılan sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, İspanyol işadamlarına Fransa'ya olan tepkisini anlattığı belirtildi.

DESTEK ARTIRILMALI
Sabancı konuşmasında, Türkiye'nin Avrupa'ya "katılım müzakerelerinin" durdurulmadan devam etmesinin her iki tarafın da menfaatine olduğunu belirterek, dost İspanyol iş dünyasının ve hükümetinin de bu konudaki desteğinin devam etmesini istedi. Bu desteğin Brüksel'de daha da kuvvetli hissettirilmesi gerektiğini ifade eden Sabancı, Türkiye'nin AB yolculuğunun, mevcut hükümetlerin günlük politik çıkışlarının ötesine taşınması gerektiğini kaydederek, "Bu birliktelik uzun vadede, hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın yararına olacaktır. Bu yüzden geçici hükümetlerin inisiyatifine bırakılmaması gerekir" dedi.