kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kanadalı uzman: Cihaz hatası gibi

SABAH
32 yıldır uçak kazalarını inceleyen Kanadalı uzman Vermij, Isparta kazasının pilot hatasından çok cihaz arızasına benzediğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kanadalı uzman: Cihaz hatası gibi
İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen World Focus Havayolları'ndan kiralanan uçağın enkazında incelemelerde bulunan Kanadalı Uzman Max Vermij, düşme nedeniyle ilgili bazı soru işaretleri bulunduğunu öne sürdü. Vermij, Ribbeck Hukuk Şirketi yetkilileriyle geldiği Isparta'da kaza alanında yaptığı incelemelerin ardından basın toplantısı düzenledi. Enkaz alanında yaklaşık üç saat inceleme yaptığını belirten Vermij, daha önce aynı tip 14 uçak kazasının araştırmasında da bulunduğunu söyledi. 32 yıldır uçak kazalarının sebepleri üzerinde çalıştığını belirten Vermij, şöyle dedi: "Düşme nedeniyle ilgili bazı soru işaretleri var. Uçak güney yönünde hareket ediyordu. İzlediği yol normal iniş yolu değildi. Yere bu yakınlıkta iniş takımlarının açılmamış olması gerekirdi. Bakıldığında pilotaj hatası bana pek mantıklı gelmiyor. Kanımca uçak ile ilgili bir teknik durum söz konusu. Muhtemelen de cihazlarla ilgili bir problem vardı.''

İLK DAVA AÇILDI
Toplantıya katılan Ribbeck Hukuk Şirketi'nin ortaklarından Avukat Monica Kelly, kazayla ilgili olarak ABD'de Boeing Company aleyhine ilk davanın, fizikçi annesi Engin Arık'ı kaybeden Amerikan vatandaşı Yavuz Arık adına açıldığını söyledi. Kaza kurbanlarının yakınlarının yarısı şirkete vekalet verdi.