kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yıldırım, büyük oğlunu epiduralle, küçük oğlunu ise normal doğumla dünyaya getirmiş.

Tıpkı annelerimiz gibi bağıra bağıra doğurdum

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
12.12.2007
Küçük oğlu Demir'i geçtiğimiz hafta normal doğumla dünyaya getiren ev hanımı Burcu Yıldırım, çok sancı çektiğini söyledi ve ekledi: Annelerimiz gibi bağıra bağıra doğurdum ama değdi!..
Burcu Yıldırım bir ev hanımı. İki çocuk annesi olan 27 yaşındaki Yıldırım, ilk çocuğunu henüz 20 yaşındayken doğurmuş. Üstelik o yaştaki bir kadından hiç beklenmeyecek bir cesaretle, çevresinin tavsiyelerine kulak vermiş ve çocuğunu epidural normal doğumla dünyaya getirmiş. Yıldırım'ın normal doğumu tercih etmesinde, iki çocuk annesi olan ablasının, her iki doğumunu da sezaryenle yapması ve bu doğumlarda çok zorlanması da etkili olmuş. Ablasının çektiği acıları kendi de yaşamak istemeyen genç kadın, henüz hamile bile kalmamışken sezaryenle doğurma fikrini aklından silmiş.

Sesini duymak ağlattı
Ağrılardan ve acı çekmekten çok korttuğu için ilk bebeğini doktorunun da onayıyla epidural normal doğum yoluyla dünyaya getirdiğini belirten Yıldırım, doğum sırasında ve sonrasında yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: "Epidural uygulaması sayesinde hem acı hissetmedim, hem de büyük oğlumun dünyaya gelişini canlı olarak izledim. Onun sesini ilk duyduğumda hıçkıra hıçkıra ağladım. Doğumdan iki gün sonra eve çıktım. Loğusalık döneminde de herhangi bir olumsuzluk yaşamadım." Geçtiğimiz cuma günü, küçük oğlu Demir'i dünyaya getiren ancak bu kez epidural yöntem yerine normal doğumu tercih eden Burcu Yıldırım, neden böyle bir karar verdiğini şöyle açıkladı: "Doktorum Burçak Hanım, hamileliğim boyunca benimle çok ilgilendi ve bana sürekli normal doğumun avantajlarını anlattı. Hamilelik sürecim normal geçti. Normal doğumun sancıları beni çok korkutuyordu. Ancak Burçak Hanım beni ikna etti. İlk doğumum belki de epiduralle yapıldığı için daha rahat ve çabuk gerçekleşmişti. İkincisi biraz uzun sürdü."

Hastane ayağa kalktı
İlkinden deneyimli olduğu için ikinci doğumunda doğumhaneye girer girmez korkularının yok olduğunu belirten Yıldırım, ekledi: "Saat 18.00 gibi sancılarım başladı. Gece yarısından sonra hastaneye gittik. Sancılar artıyordu. Doktorum ve ablam yanımdaydı. Onların telkinleri beni yatıştırdı. Bir ara hastaneyi velveleye verdiğimi hatırlıyorum. Sancıların en ağır olduğu dönemde, 'doğurmayacağım' diye bile düşündüm. Ben doğumu annelerimiz gibi bağıra bağıra yaptım. Sabah 02.35'te ikinci oğlum Demir dünyaya geldi. Onu görünce, tüm acıları unuttum ve ağlamaya başladım. O anda hissettiklerimi kelimelerle açıklamak gerçekten çok zor. Dilerim herkes o anı yaşar."