kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kızını ve eşini kaybeden Sedat Işıkgöz oğluyla kaldı. İbrahim Halil şimdi 16 yaşında bir delikanlı... Müzeyyen Işıkgöz öldüğünde 20 kiloya düşmüştü. AIDS olan Rukiye hastalığa 5 yıl direnebildi...

AIDS'li kan nakline eşi de onay vermiş

Özgür DURAK SİVEREK-SABAH
Müzeyyen Işıkgöz önceki gün, kızı 7 yıl önce AIDS'ten öldü. Kızılay Başkanı, 11 yıl önceki olay için "Eşi de kan nakline onay verdi" dedi..
Şanlıurfa'da 11 yıl önce doğum sırasında Kızılay'dan test edilmeden verilen kan nedeniyle bebeğiyle birlikte AIDS'e yakalanan ve önceki gün yaşamını yitiren 41 yaşındaki Müzeyyen Işıkgöz, toprağa verildi. Talihsiz kadının hastalık kapan kızı da 7 yıl önce ölmüştü. Müzeyyen Işıkgöz'e verilen kanın, test edilmeden verildiğine dair eşi ve doktoru tarafından belge imzalandığı ortaya çıktı. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali belgeyle kurumu savundu. Kızılay Genel Başkanı Mamak'taki kan bağışı kampanyasında Müzeyyen Işıkgöz'ün ölümünden son derece üzüntü duyduğunu belirterek şunları söyledi: "O dönemde bir doktor Kızılay Kan Merkezi'ne gelerek, acil kan talebinde bulunmuş. Bizim arkadaşlarımız da kan bağışından yeni gelmişler. Kan yeni toplanmış ve henüz, tahlil ve tasnif işlemi yapılmamış. Doktor da 'Bu hasta ölüyor hiçbir tahlili yapmadan kanı verin. Her türlü sorumluluğu ben kabul ediyorum' diyerek acil kan talep ediyor. İmzayı atıp, kanı alıyor. Ardından da bu üzücü olay meydana geliyor. Ben burada bu işin arkasına saklanarak, 'efendim bu iş falancadan oldu' demiyorum. Yakınlarına başsağlığı, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Olayda Kızılay'ın bir kabahati yok. Doktor da can kurtarmak adına kendini böyle bir risk altına atmış." Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin açıklamasının ardından SABAH, 11 yıl önce imzalanan AIDS'li kanı kabul belgesine ulaştı. Kızılay Kan Merkezi'nden acil kan talebinde bulunulan Müzeyyen Işıkgöz'ün eşi Sedat Işıkgöz ve doktorunun altına imzalarını attıkları reçetede şöyle yazıyor: Kızılay Kan Merkezi'ne Müzeyyen Işıkgöz için verilecek kanı tetkiksiz kabul ediyorum.
Haberin fotoğrafları