kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uludağ gazozları Afrika'ya açıldı

Yeni Haber
Erbak Uludağ İçecek Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl, Afrika kıtasına ilk ihracatı Senegal'e yaptıklarını belirterek, ''Asya, Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarından sonra Afrika kıtasını da Uludağ markası ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

Kızıl, yaptığı yazılı açıklamada, Uludağ ürünlerinin artık Afrika kıtasına da ulaştığını belirtti. Firmanın, yaptığı uluslararası pazarlama çalışmaları sonucunda, Afrika kıtasından ilk siparişini 30 Kasım'da aldığına işaret eden Kızıl, Senegal'de bulunan ''Cosemad Alimentaire'' firması ile Köln'de yapılan ''Anuga 2007 Fuarı''nda ilk görüşmeleri yapan Uludağ İçecek Grubunun, ilk siparişi 7 Aralık'ta yükleyerek, Afrika bölgesiyle ilgili çalışmalarını başlattığını bildirdi. Kızıl, şunları kaydetti:

''Asya, Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarından sonra Afrika kıtasını da Uludağ markası ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Senegal'e ilk etapta Uludağ Gazoz, Uludağ Portakal ve Uludağ Kola ihraç ediyoruz. İlerleyen günlerde diğer ürünlerimizi de bölgeye göndermeye başlayacağız.''

Uludağ İçecek Grubu Pazarlama Müdürü Necmi Kahraman da, hedeflerinin 2010 yılı itibariyle ihracatı 10 milyon dolar seviyesine çıkarmak olduğunu belirtti.Özellikle uluslararası fuarlara katılarak yeni bölgelere ve distribütörlere ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Kahraman, ''Bu çalışmaların sonuçları ve markamıza gösterilen ilgi, hedefimize ulaşmamızın bizim için zor olmayacağını gösteriyor'' dedi.