kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fiat Linea "en iyi otomobil" seçildi

11.12.2007
Bursa'da üretilerek 3 kıtaya ihraç edilen Fiat Linea, Avrupa'nın önde gelen otomotiv editörleri tarafından oluşturulan "Autobest 2008" jürisi tarafından en iyi otomobil seçildi.

Fiat Auto ve Koç Holding ortaklığı ile TOFAŞ'ın Bursa'daki fabrikasında üretimi yapılan Fiat Linea'ya uluslararası ödül verildi. Gelişmekte olan 15 Avrupa ülkesinin önde gelen otomotiv editörlerinin jüri üyeliğini yaptığı "Autobest 2008" yarışmasında Fiat Linea, "Autobest-En İyi Otomobil" seçildi. Fiat Linea, "Autobest 2008" jürisinden aldığı 850 oyla, Kia Cee'd ve Mazda 2 gibi rakipleri geride bırakarak en iyi otomobilin en makul fiyatla pazarlanmasını destekleyen ödülü almaya hak kazandı. Fiat Linea, "En İyi Otomobil" ödülünü kazanmasının yanı sıra, 15 jüri üyesinden 8'inin sıralamasında da en üstte yer aldı.

Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Polonya, Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'ın oluşturduğu "Autobest-Gelişmekte Olan Ülkeler" organizasyonu Avrupa kıtasının en geniş nüfusa hitap eden ve en büyük uluslararası otomotiv ödülleri organizasyonu olarak kamuoyunda ses getiriyor. Autobest, Avrupa'nın otomotiv ve tüketicilerinden bağımsız en büyük ikinci jürisi.

Değerlendirmeler yapılırken, tasarım, konfor, güvenlik, yakıt tüketimi, performans, geniş iç hacim, sürüş özellikleri, çevreye duyarlılık, fiyat - fayda ilişkisi, çok yönlülük, teknolojik donanım, yedek parça bulma kolaylığı, geniş satış teşkilatı gibi parametrelere dikkat ediliyor. Her yıl farklı otomobil modelleri arasından beş otomobil, Autobest finalistleri olarak belirleniyor. Autobest ödül töreni 2008 yılının Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek.