kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Sönmez Filament'te anlaşma
Sönmez Filament Sentetik İplik, Tekstil İşçileri Sendikası ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı duyurdu. Sönmez Filament'ten İMKB'ye yapılan açıklamada, 30 Haziran'a kadar almakta oldukları ücretlerine yılın ikinci yarısı için yüzde 4, 2008'in ilk yarısında yüzde 5, ikinci yarısı ve 2009'un ilk yarısında da yüzde 4'er zam yapıldığını bildirdi.

Tofaş, yan sanayiyi iyi kullanacak
Tofaş Ar-Ge Direktörü Ali Kemal Yazıcı, yan sanayi potansiyelini daha iyi kullanma kararı aldıklarını belirterek, "2010'da tasarım yeteneğini geliştirebilen tasarım firmaları ile birlikte çalışmayı istiyoruz" dedi. Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nde konuşan Yazıcı, sektörde daha güçlü, konforlu, güvenli, düşük yakıt tüketen, hesaplı ve innovatif araçlara doğru yönelme olduğunu belirtti.

Hey'in ilk ürünleri ücretsiz
Hey Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, 200 kişiye iş imkanı sağlayacak Batman fabrikasında üretilen 3 bin 500 parça ilk giysilerin ücretsiz dağıtılacağını söyledi. Bektaş, Güneştekin Şirketler Grubu ile ortaklaşa yapacakları fabrika inşaatını 2008 yılı içinde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bektaş, "Fabrikanın açılışı ile binli istihdam rakamlarına ulaşmayı planlıyoruz'' dedi.