kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Attila Vitai

'Türkiye, cep vergisinde sınırı aştı'

Vodafone Türkiye CEO'su Attila Vitai, "Türkiye'de vergi konusunda biraz ileri gidildi. Başka sektörlerin vergisini biz ödüyoruz" dedi İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Kırman, 2008'de fon bulma maliyetlerinde beklenenin üzerinde fiyatlar oluşacağını söyledi ..
Dünyanın en büyük cep telefonu operatörü Vodafone'un Türkiye CEO'su Attila Vitai, sektörün üstlendiği vergi yükünü İngilizce'den bir deyimle eleştirdi. "Herkesin ödeyeceği verginin bir sınırı olmalı" diye bir söz bulunduğunu belirten Vitai, "Bence Türkiye'de vergi konusunda biraz ileri gidildi" diye konuştu. Danışmanlık firması PriceWaterhouseCoopers'un düzenlediği 4'üncü Çözüm Ortaklığı Platformu sırasında yapılan Değişen İş Dünyasında Yeni Trendler başlıklı seminere katılan Vitai, üç ay içinde toplam 5 milyar dolarlık vergiyi devlete aktaracağını belirtti. Vitai, "Vodafone'un dünyada faaliyet gösterdiği her ülkeden daha fazla oranda vergi söz konusu. Gelirlerimizin yüzde 52'si vergiye gidiyor" diye konuştu. Vergi konusunun kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Vitai, "Petrol ve telefon şirketleri Türkiye hazinesine en büyük katkıyı sağlıyor" dedi. Bu nedenle kayıtdışı ile mücadele edilmesinin gerekliliğini vurgulayan Vitai, "Çünkü başka sektörlerin ödemesi gereken vergiyi biz ödüyoruz" diye konuştu. Cep telefonu numarasını değiştirmeye gerek kalmadan şirket değiştirme anlamına gelen numara taşınabilirliğine 2008 yazında başlayacaklarını açıklayan Vitai, "Dün (önceki gün) bir yazılım şirketiyle anlaşma imzaladım. Yazın numara taşımaya başlıyoruz" diye konuştu. Telefon numaralarının çok önemli olduğunu ve insanların şirket değiştirmek için numara değiştirmeye yanaşmadığını belirten Vitai, "İnsanlar arabalarını değiştirebiliyorlar ama cep telefon şirketlerini değiştiremiyorlar" dedi.

AVRUPA'DAN PAHALI
Üçüncü Kuşak (3G) GSM'e geçişin numara taşımayla ilgili olduğunu kaydeden Vitai, "Şu an sadece bir şirketin yatırımı çıkar" dedi. 3G'nin mevcut koşullar nedeniyle müşteriye Avrupa'dan daha pahalı ulaşacağını ifade eden Vitai, "İngilterede 3G'den Manchester United maçını izlemek için ayda 50 Euro verirsiniz. Türkiye'de bir maç izlemek için muhtemelen bunun iki katını ödersiniz" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları