kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KOLTUK DEĞNEĞİYLE GELDİ Cem Hakko’nun koltuk değneğiyle katıldığı törende eski eşi Bettina da ön sıralardaydı.

Vakko, babasını beyaz iş gömlekleriyle uğurladı

Erhan DOĞAN - Recai Kömür SABAH
Vakko'nun kurucusu Vitali Hakko, son yolculuğuna uğurlandı. Çalışanlarının ve oğlu Cem'in üzerinde, Bay Vitali'nin çok sevdiği ve üzerinden çıkarmadığı beyaz iş gömleği vardı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Vakko, babasını beyaz iş gömlekleriyle uğurladı
Önceki gün vefat eden Vitali Hakko, dün son yolculuğuna uğurlandı. Bay Vitali'nin son ana kadar giymekten vazgeçmediği beyaz iş gömleğinin anısına, tüm çalışanları ve oğlu Cem Hakko da törene beyaz iş gömleğiyle katıldı. Hakko için ilk tören, Vakko'nun Merter'deki fabrikasının bahçesinde kurulan çadır içinde düzenlendi. Hakko'nun çadırda hazırlanan platforma konulan tabutunun önüne, büyütülmüş bir fotoğrafı ile üzerinde "Cem'', "Vaytel'ciğim'' ve "Papiciğim'' yazılı beyaz orkidelerle bezeli kalp şeklinde çiçek bırakıldı. Tabutun arka tarafında Vitali Hakko'nun sevdiği beyaz renkli erengül ve antoryum çiçeklerinden aile fertlerinin isimlerinden oluşturulmuş çelenkler yer aldı.

HERKESE SİHRİ DEĞDİ
Burada konuşan Hakko'nun iş ortağı Alberto Elhadef, Vakko'nun 73 yıl önce "Şen Şapka'' adıyla Vitali Hakko'nun bebeği olarak dünyaya geldiğini ve bugün, kocaman bir adam olan o bebeğin babasına veda edeceğini söyledi. Elhadef, "Ama insan nasıl böylesine sevdiği ve saydığı birine veda eder? Aramızda Vitali Hakko'nun sihrinin değmediği kimse yoktur'' dedi. Vitali Hakko'nun, yakın dostları Vehbi Koç, Nejat Eczacıbaşı gibi Cumhuriyet'in ilk girişimci kuşağından olduğunu dile getiren Elhadef, Hakko'nun Türkiye'ye ilk hazır giyim kavramını, ilk modern mağazacılığı, ilk defileyi getirdiğini de anlattı.

'MERAKLI ÇOCUK GİBİYDİ'
Uzun yıllar Vitali Hakko ile çalışan Deniz Adanalı da, Hakko'nun pek çok dostunun söylediği gibi, hiç büyümeyen meraklı bir çocuk olarak çok şey öğrendiğini, etrafına çok şey öğrettiğini söyledi. Konuşmaların ardından Vitali Hakko'nun tabutu, alkışlar arasında siyah renkli bir cenaze aracına konuldu. Hakko'nun naaşı, eşi Ketty, oğlu Cem Hakko ve kızı Sima Lodrik tarafından, dini törenin yapılacağı Karaköy Büyük Hendek Caddesi'ndeki Neve Şalom Sinagogu'na uğurlandı. Törene katılanlara çıkışta Vitali Hakko'nun "Hayatım Vakko'' adlı anı kitabı da dağıtıldı.

'PARAMIZA GÖZ DİKMEDİ'
Vakko'da örgütlü Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Yedikule Şube Başkanı Sabahattin Çetin de, Hakko'nun işçilerine baba şefkatiyle yaklaştığını dile getirerek, "Hiçbir zaman paramıza göz dikmedi. Bugün Türkiye'de böyle işverenler parmakla gösterilecek kadar az'' diye konuştu.
Haberin fotoğrafları