kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğu'da kar Batı'da yağmur var

Doğu'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Marmara, Ege ve Akdeniz'de ise bugün ve yarın sağanak yağış bekleniyor..
Yurdun Doğu kesimlerinde yer yer süren kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkiliyor. Tunceli'de özellikle, Ovacık, Hozat ve Pülümür ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 78 köyün yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolları açmak için harekete geçen Köylere Hizmet Götürme Birliği İl Müdürlüğü'ne bağlı 4 ekip aralıksız çalışıyor. Kartalkaya'da ise kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Merkezdeki oteller, kış sezonunu yarın açmaya hazırlanıyor.

LODOS UYARISI
Meteorolojiden yapılan uyarıda ise Marmara'nın güneyi ile Ege ve Akdeniz bölgelerinde bugün ve yarın etkili sağanak yağış beklendiği bildirildi. Yağışların bugün özellikle Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Denizli, Antalya, Adana ve Mersin'de etkili olacağı açıklandı. Lodosun etkisini yitirmesinin ardından ise hava sıcaklıkları 1 ile 6 derece arasında azalacak.Yetkililer, vatandaşları, sel baskınlarına karşı uyardı. Bursa Valiliği de soba zehirlenmelerine karşı uyarı yaptı.