kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
K. Hughes

Türkleri kazanacağız

Sıkı müttefiki olarak gösterdiği Türkiye'de ABD'ye olan destek dibe vurunca Bush yönetimi harekete geçti. Bush'un sağ kolu Hughes, 'bir dizi yeni program başlatacaklarını' söyledi..
Son yıllarda, küresel çapta yapılan bütün anketlerde Türkiye hep ABD karşıtlığının en yüksek olduğu ülkelerin başında yer aldı. Özellikle de Irak savaşından sonra. Bazı Müslüman ülkelerde de benzer tablo ortaya çıkınca, bir yılı kalan Başkan George W. Bush ve yönetimi tanıtım atağına kalkıyor. Pilot ülke ise Türkiye. Projenin başında ise Bush'un en güvendiği isimlerin başında gelen Karen Hughes var.

'HAKLI ENDİŞELERI VAR'
Ailevi nedenlerle görevi bırakan, ancak Bush'un özel ricasıyla geri dönen Hughes, ABD'nin bozulan imajını düzeltmek için kamu diplomasisi müşteşarı atanmıştı. "Demir Leydi" olarak anılan başarılı diplomat, Türkiye'nin kalbini kazanmak için bir dizi yeni program başlatacaklarını açıkladı. New York'ta yabancı gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında konuşan Hughes, "Büyükelçimiz orada çok çalışıyor, Türk halkına ulaşmak için büyük çaba gösteriyor. Türkiye ziyaretimde de farkına vardım, Türkler bölgede haklı endişeler yaşıyor. Irak, Türkiye'nin komşusu. Türk halkı PKK saldırılarından oldukça rahatsız. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke" dedi.

EKSTRA FON AYIRDIK
Türkiye'de görev yapan birçok halkla ilişkiler uzmanları olduğunu belirten Hughes, bölge için geliştirdikleri planlar çerçevesinde Türkiye'nin kendileri için anahtar ülke olduğunun altını çizdi. "Bölge için uyguladığımız pilot ülke projesinde de Türkiye var. Bunun için Türkiye'ye ekstra fonlar ayırdık" diye konuştu.

SANAL TANITIM ATAĞI
Hedeflerinin genç kuşaklar olduğunu belirten ABD'li diplomat, "Vize işlemlerindeki yığılmayı gidermek için dış temsilciliklere 500 yeni personel atanacak. Tanıtım filmi çekiliyor. Amerikan halkının tanıtıldığı internet sitesi www.america.gov da çok yakında hizmete girecek" dedi.