kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
16 KİŞİ YARGILANDI Fuhuş çetesi lideri Ejder Toprak’ın 3 Ukrayna uyruklu kadını zorla kaçırıp paralarını aldığı da iddialar arasındaydı.

Fuhuş çetesi liderine 24 yıl

Orhan YURTSEVER / SABAH
'Kedi Operasyonu'yla yakalanan Ejder Toprak'a 'örgüt kurup yönetmek, 28 kadına fuhuş yaptırmak'tan 24 yıl hapis cezası verildi..
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan "Kedi Operasyonu" kapsamında yakalanan 16 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı. İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Toprak'a, fuhuş yaptırmak amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, 28 mağdur kadına fuhuş yaptırmak, yurtdışından getirilen kadınların pasaportlarında değişiklik yaptırmak suretiyle dolandırıcılık, ruhsatsız tabanca ve mermi bulundurmak, yağma ve hürriyetten yoksun kılmak'tan 24 yıl 5 gün hapis ve 23 bin 600 YTL adli para cezası verdi.

TECAVÜZ YOK
Mahkeme, Rusya uyruklu İrina Ryabchenko'ya tecavüz ettiği iddia edilen Toprak ve Doğan hakkında ise bu suçtan beraat kararı verdi. Mahkemenin gerekçeli kararında "Yabancı uyruklu kadınların Türkiye'ye ne amaçla geldiklerinin bilinen bir gerçek olduğu, ancak kadın pazarlayıcıları ile aralarındaki menfaat sürtüşmesinden kaynaklanan iddiaların abartılmış olduğu sonuç ve kanaatine varıldığı" ifadesi yer aldı.