kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık turu

Akciğer kanserine karşı salata yiyin
ABD'NİN
Teksas Üniversitesi'nde 3 bin 800 kişi üzerinde yapılan araştırmada salatanın kanserin oluşumunu engellediği tespit edildi. Salatada birçok sebzenin yer almasının kansere karşı en büyük etken olduğu kaydedildi. Araştırmayı yürüten Dr. Michele Forman, "Bu araştırma sonucu gerçekten çok şaşırtıcı, sebzenin ne kadar faydalı olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu" dedi.

Aşırı kilolar dişleri bile tehdit ediyor
ABD'DEKİ
Boston Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, obezite, ağız ve diş hastalıklarını artırıyor. Uzmanlar yaptıkları araştırmada, obez olan insanların bakterilere karşı daha zayıf olduklarını tespit ettiler. Fareler üzerinde yapılan araştırmada, fazla kilolu farelerde ağız kokusu, ağızda enfeksiyon oluştuğu ortaya çıktı. Uzmanlar buna, "obez insanların bağışıklık sisteminin zayıf olmasını" gerekçe gösterdiler.

Sigaranın nikotini göze zarar veriyor
SİGARANIN
verdiği zararlar saymakla bitmediği gibi bir yenisi daha ortaya çıktı. Almanya'daki araştırmaya göre, sigara içenlerde görme kaybı riski iki kat daha fazla. Sigarada bulunan nikotin göze zarar veriyor. Uzmanlar sigara içenlerin yazı okurken veya insan yüzü seçerken zorlandığını tespit etti. Bu belirtilere dikkat edilmediği takdirde ileride görme kaybı diğerlerine göre iki kata ulaşıyor.