kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jamie Leigh Jones

Irak'taki ABD'li şirkete toplu tecavüz davası

ABD'li Halliburton şirketinin Irak'taki kampında iki yıl önce toplu tecavüze uğrayan Amerikalı Jones dava açtı. Jones "24 saat bir konteynere kapatıp tehdit ettiler" dedi..
ABD'nin en büyük enerji ve petrol şirketlerinden Halliburton'un kadın çalışanlarından Jamie Leigh Jones (22), şirketin Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Yeşil Bölge'deki kampında iki yıl önce toplu tecavüze uğradığını ileri sürdü. Şirketi dava eden Teksaslı kadın, ABC News'e yaptığı açıklamada, "Sonra beni 24 saat bir konteynere hapsettiler. Ne su ne de yemek verdiler. Sadece bir yatak verip, eğer tedavi için Irak'ı terk edersem işten atacaklarını, Irak ve ABD'de bir daha iş bulamayacağımı söylediler" diye konuştu. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin eski yöneticisi olduğu Halliburton'a ve onun taşeron firması KBR'ye dava açan kadın, şirketin kaçışını engellemek için konteynerin dışına silahlı korumalar koyduğunu da belirtti.

KANUNLAR ŞİRKETTEN YANA
Hukukçular, ABD hükümetinin Irak'taki şirketlere olağanüstü haklar verdiği için, Jones'un davasının mahkeme sürecine taşınamayabileceğini belirtiyor. Şirket ise olayın kendileri ile çalışanları arasında özel görüşmeyle halledilmesi gerektiğini ve kamuoyuna taşınmasının hata olduğunu açıkladı. Jones, tecavüz kurbanlarına yardım eden ve kendi adını taşıyan dernekte çalışıyor.