kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fotoğraflar: Cengiz UYSAL

'Yeni istihdam paketi için çalışıyoruz'

"Ankara'da işçilerin dostu bir Başbakan var" diyen Başbakan Erdoğan, "İşsizlikle ilgili arzu ettiğimiz noktada değiliz. Bir paket üzerinde çalışıyoruz, yılbaşına kadar çıkaracağız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yeni istihdam paketi için çalışıyoruz'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlikle ilgili, "Arzu ettiğimiz noktada değiliz" diyerek yeni bir istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. Aynı gemide yolculuk edip, aynı limana doğru gittiklerini söyleyen Erdoğan, "Ankara'da işçi dostu bir Başbakan var. İşçi bir Başbakan var. Masanın her iki tarafından oturmuş bir Başbakan var" dedi. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen Türk-İş 20. Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik sistemine de değindi. Yeni bir istihdam paketi üzerine çalıştıklarını ve yılbaşına kadar paketi açıklayacaklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Kısa zaman içerisinde işsizlik oranlarını da makul seviyelere çekeceğiz. İstihdamı artırmak ve artırırken işsizliği önlemek için yeni bir istihdam paketi üzerinden çalışmalarımızı da sürdürüyoruz." Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bir heyetle birlikte bu konuda "titiz" bir çalışma içinde olduğunu anlatan Erdoğan, "Yılbaşına kadar bu konuda da somut gelişmeler ortaya çıkacaktır. Bu çalışmalarda da sizlerin değerli katkılarınızı bekliyoruz. İnanıyorum ki bu en önemli sorunu da yine biz sendikalarımızla çözüme kavuşturacağız" dedi. "Ankara'da işçilerin dostu bir Başbakan var. Aynı gemide yolculuk ediyoruz, aynı limana doğru gidiyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, geçmiş iktidarlar döneminde yapılan hataların, popülist uygulamaların, Türkiye'ye çok ağır bir bedel ödettiğini belirtti.

'TÜRKİYE YÜKÜ TAŞIYAMAZ'
1960'da 24 çalışana 1 emekli düşerken savurganlık, sorumsuzluk nedeniyle bugün 2 çalışanın 1 emekliyi finanse eder konuma geldiğini kaydeden Erdoğan, "Türkiye bunu uzun süre taşıyamaz, bu bedeli uzun süre ödememiz mümkün değil. Bunun standardı dünyada 4 çalışana 1 emeklidir. Bizim de bu dengeyi tutturmamız artık kaçınılmaz hale geldi. Dikkat edin şu anda emeklilerimizin yüzde 60'ı mevcut emeklilik yaş sınırının altında. Yani çalışabilir yaşta olan milyonlarca vatandaşımızdan prim almak yerine emekli aylığı ödüyoruz. Bununla kalıyor mu? Hayır. İkinci bir iş, ama o ikinci iş kayıtdışı iş" diye konuştu. Emeklilere milletin vefa borcu olduğunu, emeklilerin yıllarca çalıştıktan sonra artık insanca bir yaşam standardına kavuşmayı hak ettiklerini belirten Erdoğan, emekli aylıkları konusunda hükümet olarak imkanların çok üzerinde iyileştirme yaptıklarını kaydetti. ANKARA