kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Atlasjet, uçaklarının yaş ortalamasının 2 olduğuna dair duyuruyu internet sitesine koydu.

Atlasjet, iç hatlardaki uçak yaşını 2'ye çekti

HACER GEMİCİ
Isparta'daki uçak kazasından sonra kriz yönetimi başlatan Atlasjet, iç hatlarda uçak yaşını 2 olarak açıkladı. Isparta uçuşlarının yönü de Antalya'ya çevrildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Atlasjet, iç hatlardaki uçak yaşını 2'ye çekti
Atlasjet, 30 Kasım günü İstanbul-Isparta uçuşunu yaparken düşen ve 57 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasının ardından kriz yönetimi başlattı. Şirket işe önce iç hatlarda uçan 5 uçağının yaş ortalaması hakkında yolcularının yüreğine su serpmekle başladı. Isparta'da düşen ve World Focus adlı şirketten kiralanan MD 83 tipli uçağın 1996 yapımı olması nedeniyle "Şirketin filosu yaşlı mı?" tedirginliğinin doğması üzerine Atlasjet internet sitesine bir duyuru koyarak, "Tüm iç hat uçuşlarımızı 2 yaş ortalamasına sahip Airbus ve Bombardier COJ 900 uçakları ile yapmaktayız" dedi. Bu arada daha önce toplam 15 uçağı olduğunu duyuran şirket, dün itibarıyla uçak sayısını 13 olarak açıkladı. Kazadan sonra yolcu sayısındaki düşüşün sınırlı kaldığını savunan Altasjet, 31 Aralık tarihine kadar yapacağını açıkladığı Isparta-İstanbul uçuşlarını da kazanın hemen ardından tamamen durdurdu. Seferlerin bir daha başlamayacağını ifade eden Atlasjet yetkilileri, "Daha önce Isparta'ya uçuş için bilet alanları Antalya'ya taşıyoruz. Oradan da ücretsiz olarak otobüslerle Isparta'ya taşıyoruz. Yine Isparta'dan İstanbul uçuşu için bilet almış olanları da Antalya Havalimanı üzerinden İstanbul'a taşıyoruz. Eğer müşterimiz bileti iade etmek istiyorsa, bilet parasını geri veriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

'HER GÜN YÜZDE 4 ARTIYOR'
İç hatlarda 14 noktaya uçuşu bulunan Atlasjet'in günde 4800-5000 yolcu taşıdığını ifade eden şirket yetkilileri, "Kazanın bilet satışlarına nasıl yansıdığı, düşüş olup olmadığı yönündeki" soruyu, "İlk aşamada olayın psikolojik etkisiyle bizimle beraber tüm sektörün satışlarında belli oranda bir düşüş yaşandı. Ancak şu an itibarıyla her gün, bir önceki güne göre satışlarımızda yüzde 4 artış kaydediyoruz. Satışların bayramda eski seviyesine ulaşacağını görüyoruz" şeklinde yanıtladı.
Haberin fotoğrafları