kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

CNR'nin patronunun yurtdışı yasağı kalktı
CNR Fuarcılık'ın patronu Ceyda Erem ve 17 çalışanının, "kamu kurumunu dolandırmak ve örgüt kurmak" suçundan yargılanmalarına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Erem, tüm suçlamaları reddederek aksine kamu yararına önemli işler yaptıklarını söyledi, beraat edeceğine inandığını belirtti. Mahkeme, Erem ile diğer sanıkların "ülke dışında faaliyetlerini yürütemedikleri ve mağdur oldukları" gerekçesiyle yurtdışı yasaklarını kaldırdı. Duruşma çıkışında Erem, makyajını tazeleyip, basın açıklaması yaptı. Bakırköy 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya hakkında 104 yıla kadar hapis cezası istenen Ceyda Erem ile birlikte tutuksuz yargılanan yöneticiler ve çalışanlar katıldı. Yönetici 2 sanık, mazeret göstererek duruşmaya gelmedi.

Grev mağduruna ücretsiz 'alo' imkânı
Türk Telekom, grev boyunca yaşanan hasarlardan meydana gelen arızalar nedeniyle telefonunu kullanamayan müşterilerine, Türk Telekom hatlarıyla bedava konuşma hakkı tanıyabilecek. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, şirketin, grevin sona ermesinin ardından grev mücbir sebep olmasına rağmen mağdur olan müşterilerinin eksiksiz hizmet alması için tüm hızıyla çalışmalara başladığı belirtildi. Türk Telekom'un, bu çerçevede yapmak istediği yeni bir uygulama kapsamında Telekomünikasyon Kurumu'na başvurmak için gerekli çalışmaları bitirdiği aktarılan açıklamada, Telekomünikasyon Kurumu'ndan onay alınması sonrasında detayların kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Kablo TV ve uyduda satış için ön çalışma var
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom özelleştirmesinde kapsam dışında tutulan kablo TV ve uydu gibi alanlarda özelleştirme için ön çalışmalar yaptıklarını ancak bu konuda henüz alınmış bir karar bulunmadığını söyledi. Kilci, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde altyapı özelleştirmeleri söylediğim alanlardan ibaret: enerji, limanlar, otoyollar. Kablo TV ve uydu gibi alanlar var, bunlar üzerinde henüz ön çalışmaları yapıyoruz ama henüz bunlarla ilgili bir karar yok" dedi. Bu arada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) bir yetkili, Petkim'in Socar& Turcas Enerji ve Injaz ortak girişim grubuna devrine ilişkin süreçte bir aksama olmadığını ve alıcıya verilen iki aylık süre sonu olan ocak sonunda devrin gerçekleşebileceğini söyledi.