kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Ertürk

'Yetkilerimizi budama girişimi var'

Furkan ALP EKONOMİ
TMSF Başkanı Ertürk, Fon'un yetkilerinin budanması ile ilgili bazı girişimler yapıldığını duyduğunu belirterek, "50 milyar dolarlık maliyet bu toplumun sırtına yüklenmişse TMSF'nin kullandığı yetkiler gereklidir" dedi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, TMSF'nin yetkilerinin budanması ile ilgili birtakım girişimler olduğunu duyduğunu belirterek, "Sistemin tümünü tehlikeye, riske atacak kötü niyetli, hileli işlemler, dolandırıcılıklar yapmaya niyetli oyuncuları o sistemin kendi içinde barındırmaması gerekir" dedi. Ertürk, Active Academy 5. Uluslararası Finans Zirvesi'nin ikinci gününde düzenlenen "Türkiye'nin Makro Ekonomik Görünümü ve İstanbul'un Konumu" konulu oturumda sert açıklamalarda bulundu. Ertürk, şunları kaydetti:

* SERT YAPTIRIM GEREKLİ: Bankacılıkta çok sert yaptırımların getirilmesi, sistemin sağlığı açısından gerekli. Yakın tarihimizde bankacılık aktiflerinin yüzde 25'ini tarihe gömen kriz yaşamışsanız, 50 milyar dolarlara yakın maliyeti toplumun sırtına yüklemişse ve bütün bunlarla baş edemeyecek bir hukuk sistemi varsa, siz bankacılık sisteminin güvenliğini sağlayamamışsınız demektir. Bu sistemi tekrar ayakları üstüne oturtacak girişimlerden rahatsızlık duymalarının sebebini anlayamadığımı itiraf etmeliyim.

* DOLANDIRICILAR İÇİN YETKİ ŞART: Sistemi bozucu oyuncuların sisteme girmesini engellemek, hileli işlemlerin, dolandırıcılıkların bankacılığa bulaşmamasını sağlamak açısından TMSF ve TMSF'nin kullandığı yetkiler bu toplum için gerekli yetkiler.

* YANLIŞ ANLAYIŞ: Basından, TMSF'nin yetkilerinin budanması ile ilgili birtakım girişimler olduğunu duyduk. Bu girişimlerin dayandığı anlayış yanlış anlayış. Sistemin tümünü tehlikeye, riske atacak işleri, kötü niyetli hileli işlemler, dolandırıcılıklar yapmaya niyetli oyuncuları o sistemin kendi içinde barındırmaması gerek. Bu çok ciddi yaptırımları kararlı bir şekilde uygulamakla mümkün olabilir.