kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Muhtar Kent CEO olacaktı başka yolu yoktu!

Sanırım hiçbirimiz Muhtar Kent'in dünyanın en beğenilen şirketi Coca-Cola'ya 2008'de CEO olacağı haberini duyunca şaşırmadık. Yani öylesine bekliyorduk. Zaten son birkaç yıldır Muhtar Kent'le ilgili göğsümüzü kabartan haberleri yazıp duruyoruz.
Coca-Cola Başkanı Neville Isdell'in iş hayatındaki favori ismi, özel hayatında ise en iyi dostlarından biri olan Muhtar Kent'in bir gün bu önemli şirketin en tepe koltuğuna geleceğini biliyorduk. Bu güzel haberi öğrendiğim sırada aklıma geçen yılın son günlerinde Muhtar Kent'le İstanbul'da yaptığım sohbet geldi. O gün Kent'e demiştim ki, Başkan Isdell'den sonra ikinci adam oldunuz. Herkes ileride başkan olacağınıza kesin gözüyle bakıyor.
Muhtar Kent, gülümsemiş ve şöyle bir yorum yapmıştı: Diyorum ki, dünyadaki en iyi işteyim. En beynelmilel şirketin beynelmilel operasyonunu yönetiyorum. İleride Muhtar Kent'e ne olacak sorusunu düşünecek vaktim yok. "
Gerçekten Muhtar Kent'in hiçbir şeye vakti yoktu. Zamanının çoğu havada geçiyordu. Başta Çin olmak üzere Coca-Cola'nın önemli pazarları arasında mekik dokuyordu. Demişti ki, "Biz iyi bir takımız ve başarılıyız. Yolun daha başındayız ama çok işimiz var ve çok iyi bir büyüme yakaladık."
İşte, Muhtar Kent'in gelir gelmez dev şirkette imza attığı bu başarılar Başkan Isdell'in Kent konusunda yanılmadığını gösterdi. Şirketin geleceği için en iyi aday Muhtar Kent'ti ve bu daha fazla bekletilecek bir açıklama değildi.
Muhtar Kent'in işleri şimdi çok daha yoğun olacak. Biliyorum, o çok sevdiği Cunda Adası'ndaki zeytin ağaçlarının gölgesinde oturup, dinlenemeyecek bir süre. Ama sanırım tüm bunlara değecek. Muhtar Kent'e başarılar diliyorum.