kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

İMKB-100 dünya ile yüzde 2.76 yükseldi
ABD Merkez Bankası Fed'in 11 Aralık'ta faiz indirebileceği umudu ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören hisse senetleri, dün ortalama yüzde 2.76 değer kazandı. Avrupa borsalarındaki yükseliş İMKB'de de etkili oldu. Endeks, birinci seansta 526.36 puan artarak 54.539,66 puana yükseldi. İkinci seansta da 981.52 puan artan endeks 55.521,18 puandan kapandı. Hisse senetleri günlük bazda yüzde 2.76 değer kazandı. Kredi piyasalarındaki sorunların dün, şirket kârlarını çeyrekte de olumsuz etkileyebileceği yönündeki değerlendirmeler üzerine ABD'deki düşüşler sürerken, sabah S&P'nin ABD'de olumsuz gelişmelerin fiyatlandığı şeklindeki açıklamalarıyla yaşanan yükselişler, İMKB'de de yukarı yönlü hareketi getirdi.

Türk yapımı ilk makineli tüfek geliyor
Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan 5 saatlik toplantısında önemli kararlar alındı. Türkiye'nin ilk "casus uydusu" özelliğini taşıyacak ve TSK'ya özellikle PKK'lı teröristlerin faaliyetleri konusunda istihbarat verecek olan Göktürk uydusu projesi görüşüldü. Toplantıda, İsrail firmasının uyduyla ilgili, "İsrail'in bulunduğu bölgeyle ilgili uydu görüntülerine kısıtlama koyarız" koşulunu öne sürmesi üzerine elenmesi kararlaştırıldı. Görüşmelerin, İngiliz, İtalyan ve Alman firmalarıyla görüşmelerin sürdürülmesi benimsendi. Toplantıda, ilk Türk lisanslı piyade tüfeği ile makineli tüfeğinin üretilmesi de karar altına alındı. Milli Gemi Projesi kapsamında 4 adet Türk yapımı firkateynin üretilmesi benimsendi.

51 KOBİ 5 milyon Euro kredi kullandı

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez, banka olarak, İç Anadolu bölgesindeki 51 KOBİ'yi 5 milyon Euro tutarındaki hibe fonlarından yararlandırdıklarını bildirdi. Sönmez, Yapı Kredi Anadolu Toplantıları'nın açılışında, banka olarak VIP statüsüne aldıkları KOBİ müşterileri için pek çok yeni atılım ve yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu çalışmaların olumlu sonuçlarını tüm müşterilerinin hissetmeye başladığını bildiren Sönmez, "Yapı Kredi aracılığıyla İç Anadolu bölgesindeki 51 KOBİ'yi 5 milyon Euro tutarındaki hibe fonlarından yararlandırdık'' dedi.

Otoyol özelleştirmesi ile 5 yabancı ilgili
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından açılan otoyol ve köprülerin özelleştirilmesinde danışmanlık yapan TSKB'nin Genel Müdürü Halil Eroğlu, satışlar ile Avustralya'dan Macquarie Infrastructure, İspanyol Abertis, Portekizli Brisa, Japon Itochu Corp ve İtalyan Atlantia şirketlerinin ilgilendiğini söyledi. TSKB'nin düzenlediği bir konferansta Reuters'ın sorularını yanıtlayan Eroğlu, "Şu anda görüşmeler yapıyoruz. Geliri tahmin etmek ve söylemek mümkün ve doğru değil ama ilginin yoğun olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen imtiyaz devir sözleşmesi şeklinde olacak" dedi. Eroğlu ayrıca Samsun ve Bandırma limanlarının özelleştirme ihale ilanlarının da kısa sürede çıkacağını belirtti.