kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Batılılara meydan okuyan 100 şirketten üçü Türk

ANKA
ABD'li danışmanlık şirketi Boston Consulting'in gelişmekte olan ülkelerdeki kurumların dev batılılara karşı "En Çok Meydan Okuyan 100 Şirket" listesine Koç, Sabancı ve Vestel girdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Batılılara meydan okuyan 100 şirketten üçü Türk
Hızlı büyüyen gelişmekte olan ülkelerde, dev Batılı kuruluşlara "En Çok Meydan Okuyan 100 Şirket" belirlendi. Çin Halk Cumhuriyeti'nin 41 şirketiyle başı çektiği listeye Türkiye'den, Koç Holding, Sabancı Holding ve Vestel Grubu olmak üzere üç şirket girdi. Tanınmış ABD'li danışmanlık şirketi Boston Consulting Group (BCG), en gelişmiş ülkelerdeki çok uluslu şirketler ile rekabet konusunda "2008 En Çok Meydan Okuyan 100 Şirket" listesi yayınlandı. Liste, BCG tarafından yayınlanan "2008 BCG 100 Yeni Küresel Meydan Okuyanlar: Hızlı Büyüyen Ekonomiler'deki En Büyük Şirketler Nasıl Dünyayı Değiştiriyor" başlıklı raporunun bir parçasını oluşturuyor. En hızlı büyüme sağlayan 30 ülke arasında makroekonomik kriterler dikkate alınarak seçilen 14 ülkeye yer verildiği listeye söz konusunun ülkelerin iş hacminin bir milyar doları aşan 100 şirketleri girdi.

LOKOMOTİF ŞİRKETLER
3 bin şirket arasında da yapılan seçimde ayrıca şirketlerin dışa açılması, yurt dışındaki tesis ve araştırma merkezleri ile dağıtım ağları gibi faktörler de dikkate alındı. Şirket sayısı itibariyle Çin Halk Cumhuriyetinin 41 şirketi ile başı çektiği listede Hindistan, 20 şirket ile ikinci, Brezilya da 13 şirket ile üçüncü oldu. Boston Consulting Group, bu konudaki açıklamasında "Hızlı büyüyen ekonomiler o kadar hızlı küreleşiyor ki sanayi liderlerine acil bir tehdit oluşturuyor" ifadesini kullandı.
Haberin fotoğrafları