kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türkiye AB'ye girerse kimliğimiz yok olur"

Yeni Haber
Yakın zamanda Bavyera Eyaleti Başbakanlığı görevini bırakacak olan Edmund Stoiber, Türkiye'nin AB üyeliğine bir kez daha karşı çıkarak, "Türkiye, AB üyesi olursa Avrupa kimliği yok olur. Avrupa'nın sınırı Irak'a dayanır" dedi.


Stoiber, Alman Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB üyesi olması durumunda Avrupa kimliğinin yok olacağını iddia etti. ABHaber'e gore, Stoiber, AB'nin, dünyada gerçekten de Avrupa'nın çıkarları doğrultusunda hareket etmek istiyorsa, kendine has bir kimliğe ihtiyacı olduğunu savunarak, "Hıristiyanlık, aydınlanma, demokratikleşme, devlet ve kilisenin ayrımı, kilise kapsamında da olmak üzere hür tartışma ortamı bu kimliğe dahildir" dedi. Stoiber şöyle devam etti:

"Protestan kilisesinde Piskopos Huber'in İslamiyet ile ilgili ilişkilerin nasıl yürütülmesi gerektiğine dair faaliyetlerine büyük bir saygı duyuyorum. Buna benzer şeyler Türkiye'de yapılmıyor. Türkiye, diğer AB üyesi ülkelerden farklıdır. Türkiye'nin AB'ye dahil olması durumunda Avrupa kimliği yok olur. Ayrıca, böyle bir durumda Avrupa'nın sınırı, şu günlerde Türkiye'nin bir saldırı başlatmak niyetinde olduğu Irak'a dayanır."

(ANKA)