kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Geçmiştekiler gibi Ankara’da oturmadık

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde ülke ülke gezerek Türk girişimcisinin önünü açtıklarını söyledi ve "Ankara'da oturup olan biteni seyretmek bizim için çok daha kolay olabilirdi, bu yolu seçebilirdik. Bunu geçmişte yapanlar da oldu. Ancak biz bu yolu seçemezdik ve seçmedik" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen ve dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması listesinde yer alan 22 Türk firmasına verilen ödül töreninde konuştu. Konuşmasına bu firmalara teşekkür ederek başlayan Erdoğan, Türk müteahhitlerinin daha çok Afganistan, Irak gibi ülkelerde zor şartlar altında çalıştığını belirtti.

Başbakan Erdoğan bu durumun Türkiye'nin imajına ve tarihi misyonuna denk düştüğünü kaydederek, kendisini ve bakanların da 2002 yılından bu yana ülke ülke dolaşarak bunu anlattığını belirtti. Türkiye'nin son 2 hafta içinde yaptığı uluslararası temaslara da değinen Erdoğan, "Nedir bizim çabamız, mücadelemiz, amacımız nedir? Açıkçası eğer Ankara'da oturup olan biteni seyretmek bizim için çok daha kolay olabilirdi, bu yolu seçebilirdik. Bunu geçmişte yapanlar da oldu. Ancak biz bu yolu seçemezdik ve seçmedik" dedi.

Erdoğan, Türk girişimcilerin önü açılması, Türkiye'nin bir dünya devleti olması için temaslarda bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

GEÇMİŞTE OLANLAR BUNU ANLAMAZ

"Tabi bunu geçmişte olanların anlaması mümkün değil. Müteahhit deyince onların aklına başka şeyler geliyor, hatta hatta işadamını kabul etmeyeni, iş adamlarıyla görüşmeyenleri de biz biliriz, biz gördük. 'Bu tür münasebetlerde bulunmam' diyenleri biliriz. Bunları gördük bunları sizler de yaşadınız. Ve biz bunu hiçbir zaman zul telakki etmedik tam aksine görev telakki ettik. Gidip oradaki bir işçimizi bir ustamızı bir işverenimizi ziyaret etmemişler. Ama biz aksini yaptık. İşçimizin işverenimizin sorunu nedir problemi nedir hiçbir zaman bunların gündeminde olmadı ama bizim gündemimizde oldu. Yurt içinde de zaten böyle bir kaygıları yoktu yurt dışında da böyle bir kaygıları yok."

GÜÇLÜ EKONOMİ DEMOKRATİKLEŞMENİN SONUCU

Başbakan Erdoğan, ekonomi, iç politika, diplomasi ve demokratikleşmenin iç içe olduğunu ifade ederek, "Zincirin bir halkasında aksama olsa diğer halkalarda da muhakkak bu aksamaları göreceksiniz. Türkiye bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi haline gelmişse girmişse Avrupa'nın en büyük ekonomileri arasında yerini almışsa bu demokrasi yolunda attığımız kararlı adımların sonucudur. Türkiye bugün bölgesinde istikrar unsuruysa rol sahibiyse, gündem belirleyen ülke konumuna gelmişse bu güçlü ekonominin eseridir" dedi.

(ANKA)