kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mağarada kıyameti bekliyorlar!

Yeni Haber
Rusya'da kendilerini 'Gerçek Rus Ortodoks' lar olarak tanımlayan sapık bir tarikat üyesi 30 kişi yanlarına aldıkları yiyeceklerle birlikte yerin altında yaşamaya devam ediyor. Polis ve kilise yetkililerinin ikna çabalarını yanıtsız bırakan grup müdahale edilmesi durumunda toplu halde intihar etmekle tehdit etti. Grubun arasında biri 18 aylık olmak üzere dört de çocuk bulunuyor.

Rusya'nın Penza şehrinde yaşanan olayda destekçilerini ölüme yollayıp kendi kaçan sapık tarikatın lideri 43 yaşındaki Petr Kuznitsov da yakalandı. Kuznitsov akıl hastanesine gönderilirken, polis ve bir kısım din adamları da Mayıs 2008'de kıyametin kopacağına inanan ve bunun için yerin altına gizlenen sapık tarikat üyelerini ikna etmeye çalışıyor. Yetkililer yerin altında bulunan mağara ile irtibatlarını dışarı çıkan küçük bir hava borusundan sağlıyor. Rus Ortodoks kilisesi temsilcileri de beş saatten fazla süren ikna çabalarında başarılı olamadı.

Mağarada bulunanlardan birisi yaptığı açıklamada kendilerinin resmi Rus Ortodoks kilisesi ya da hükümet yetkilileri ile bir irtibat kurmak istemediklerini belirterek, "Tanrı'nın izni ile biz burada bahara kadara ya yaşarız ya da ölürüz. Müdahale çabası olursa toplu halde intihar ederiz." tehdidinde bulundu. Bölge yetkilisi Yevgeni Guseynov'un ilaç ve gıda yardımına da mağaradan henüz bir cevap gelmediği belirtiliyor.

Kuznitsov da yakalandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Biz doğa dışı duyduğumuz seslerle bu mağaraya doğru yönlendirildik. Yerli halkın büyük sorunları var. Çok içiyor ve birbirleri ile çok kavga ediyor. Biz de ayrılmaya karar verdik." dedi. Sapık tarikat üyelerine çalışmamayı, okumamayı, televizyon seyretmemeyi ve kredi kartı dahil hiç para kullanmamayı öneriyor.

Mağarada eski Sovyet ülkelerinden ve Rusya'nın farklı bölgelerinden gelen insanların da olduğu kaydediliyor. Sapık tarikat üyeleri çocuklarını okula göndermezken hiç biri de çalışmıyor. Yetkililer kış şartlarında eksi 15 dereceyi bulan soğuklarda hiç kimsenin çocukları alıkoyma hakkı olmadığını belirtirken, yapılan kurtarma girişimine de içerden ateş edilerek karşılık verildiği belirtiliyor.

Rusya Ortodoks kilisesi bu tür sapık girişimleri eğitim sisteminde yeterince dini ve ahlaki bilgilerin verilmemesine bağlarken, uzmanlar aileleri çocuklarının sağlıklı eğitimleri konusunda uyarıyor. Resimde görünen büyük siyah noktalar mağaranın hava almasını sağlayan bacalar.