kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Etem Çelebi

'Onu sevgiyle büyüttüm'

Perihan KORKMAZ LONDRA
Londra'da öldürülen Etem'in ailesi, arkadaşları ve komşuları olanlara inanamıyor. Annesi, "Oğlumu sevgiyle büyütmüştüm, demek bu işi yapan sevgisiz biriydi" diyor..
İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen çarşamba günü Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Stoke Newington bölgesinde evinin yakınında silahla ateş edilerek öldürülen Türk genci Etem Çelebi'nin ailesi oğullarının öldürüldüğüne inanamıyor. Etem'in dedesi ve büyükannesine acı haberi verememişler onun hâlâ hastanede olduğunu sanıyorlar. Sırtından girerek kalp borusuna saplanan kurşunla hayatını kaybeden Etem Çelebi'nin düştüğü yer çiçek bahçesine çevrildi. Gencin arkadaşları Etem'in yaşamını yitirdiği yerde sabahlıyor.

BURALARDA BİZİ ÇOK SEVERLER
Etem'in işsiz babası Elazığlı Kemal Çelebi acısından konuşacak durumda değil. Annesi ev kadını Kıbrıslı Hayriye Çelebi ise oğullarının mahallede çok güzel bir arkadaş çevresi içinde olduğunu söylüyor. "17 yıldır burada yaşıyoruz. Etem 5 aylıktı, buraya geldiğimizde, çok sevdiler, herkes çok yakındı. Çocuklarıma kimse dokunmaz. Burada kime sorarsanız, sorun" diye yakınıyor acıyla ve ekliyor: "Cips yapardım, hepsi gelir yerdi. Beni 'Anne' diye çağırırlardı." Fırat adında 20 yaşında bir oğlu daha bulunan Hayriye Çelebi, çocuklarına çok yakın olduğunu söylüyor. Ana yüreğiyle anlatıyor: "Ben hep sevgiyle büyüttüm çocuklarımı. Bir gün vurmadım, kızmadım ikisine de. Babaları da sesini yükseltmezdi onlara. İnsanlar ayaklansın, bu kadar olmaz. Sevgiyle büyüyen sevgi verir, demek ki karşıdaki sevgiyle büyümemiş. Sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma."

CİNAYETLER TESADÜF OLAMAZ
Etem'in komşuları ve arkadaşları da onun herhangi bir çeteyle bağlantısı olmasına ihtimal vermezken, herkes tarafından sevilen, kendi halinde, iyi kalpli bir çocuk olduğunu söylüyor. İngiliz basını ise Etem'in Stoke Newington'da iki Afrika kökenli çete arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybettiğini yazdı. Türkler, son 8 ay içinde 8'inci Türk'ün, çete cinayetine kurban gitmesi üzerine çocuklarının okuldan dönüşünü endişeyle beklediklerini dile getirdi. Londra'daki Türk toplumu, geçenlerde evinin kapısında benzin dökülerek yakılan gencin ardından yaşanan Etem cinayetinin polisin de dikkatini çekmesini beklediklerini ve 8 Türk'ün cinayete kurban gitmesinin tesadüf olduğuna inanmanın güç olduğunu söylüyor.
Haberin fotoğrafları