kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halloween şakası koltuğundan edebilir

Yeni Haber
Amerikan Göçmenlik ve Gümrük Kolluk Dairesi (ICE) Başkanı Julie Myers, dairenin kendi arasında yaptığı Cadılar Bayramı partisindeki bir kostüm sebebiyle koltuğunu kaybetme tehdidi yaşıyor. Göçmen Mahkemelerinin sınır dışı ve benzeri kararlarının icrası ile kaçak göçmenlerin yakalanmasından sorumlu olan dairenin başındaki 38 yaşındaki Julie Myers ve diğer 2 yönetici, kurumun Cadılar Bayramı partisinde, bir çalışanlarına verdikleri en güzel kostüm oyu sebebiyle eleştirilerin odağında bulunuyor.

Beyaz bir kurum çalışanının, yüzünü kahverengine boyayarak, Karayipliler gibi örülmüş(dreadlocked) takma saç ve mahkûm kıyafetleri ile katıldığı partide, en güzel kostüm sahibi olarak ödüllendirilmesi, tepkilere sebep oluyor. Irkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Myers, özür dileyen bir açıklama yaptı. Myers, siyah çalışanlar derneklerine de ulaşarak özrünü yineledi.

Gözlemciler, bu yıl sonuna kadar Senato'dan onay alması gereken Myers'in konumunun tehlikeye düştüğü yorumunda bulunuyor. Eğer bu yılsonuna kadar Senato onayı almazsa, Myers'in ataması hükümsüz olacak.

Çalışma döneminin bitmesine bir kaç hafta kalan Senato'da, çoğunluk Lideri Harry Reid, Myers için henüz oylama günü belirlemedi. Reid'in sözcüsü, Senatörün Myers ile ilgili ciddi endişeleri olduğunu kaydederek, alınacak tutum konusunda diğer liderlerle görüştüğünü açıkladı.

Ülkenin FBI'dan sonra en büyük ikinci kolluk gücü olan ICE'nin başında bulunan Myers, 2005 yılında Başkan Bush tarafından İç Güvenlik Bakanlığına atanmak istenmiş, ancak Demokrat ve Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin, Myers'i üst düzey bir koltuk için genç ve tecrübesiz bulduklarını açıklamaları üzerine atama gerçekleşmemişti.