kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mahallenin en güzel kızıydı

- Filiz Vural'ı ilk gördüğünüz andaki resmi aklınızda mı?
- E.Ç:
Filiz o zaman sarışındı. Henüz güzellik yarışmasına katılmamıştı. Önü açık, maksi bir paltosu vardı. Yürürken mini eteğinin altından bacakları gözüküyordu. Mahallenin en güzel kızıydı. Benim için de biçilmiş kaftandı. Çünkü benim sektörümde düzgün bir aile kızıyla karşılaşma imkânı yoktu.

- Siz Engin Bey'i görürür görmez, 'İşte kocam olacak adam' diye geçirdiniz mi içinizden?
- F.V:
Asla böyle bir şey düşünmedim. Aramızda çok yaş farkı vardı. Engin'le el ele pastaneye gidecek halim yok. O kadar popülerdi ki...
- E.Ç: Annesi beni yemeğe davet etti. Sonra da ben Filiz'i tiyatroya davet ettim.
- F.V: Oyunu izlerken aynı anda bana dönüp oyunu anlatıyordu. Acaba anlamadığımı mı düşünüyor, diye üzülmüştüm.
- E.Ç: Filiz'i bir dönemin eğlence yeri Gold Finger'a götürdüm. Hasan Kazankaya ile Orhan Günşiray işletiyordu. Biraz sonra yanıma Hasan geldi, "Yanındaki kız çok küçük, ya ekip gelirse, başımıza iş açılır," dedi. "İstanbul gece-gündüz polisler amiri yakın arkadaşım. Bir şey olmaz," dedim.

- Yaş farkı sorun oldu mu?
- F.V:
Hürriyet gazetesinin 1971'de düzenlediği güzellik yarışmasında birinci oldum. Avrupa Güzellik Yarışması'na katıldım. Yarışmaya gittiğim günlerde Engin'le çok sıkı fıkı değildik. Bu arada Engin bir gün bana "Seni çok iyi anlıyorum. Hayat yolunu çiz. Eğer yanında beni çok istiyorsan, seninle birlikte olmak için hazırım," dedi. Lise son talebesiyim. Engin Çağlar aktör. Babamı erken kaybettim. Baba şevkatine ihtiyacım var mıydı, bilmiyorum. Şöyle düşündüm: Aile olarak birbirimize uygunuz, sosyo ekonomik düzey olarak eşitiz. Mantık ağır bastı. Hiçbir zaman âşık olmadım. Ama her zaman çok sevdim.

- Engin Çağlar'ın toplumdaki kabul görmüş, yakışıklı aktör imajına da mı âşık olmadınız?
- F.V:
Hayır, hiç âşık olmadım. Düzgün bir insandı. Ailesi de öyleydi. Bence hasbel kader artist olmuş, o camiaya girmiş.

- Ne diyorsunuz? Karınız size hiç âşık olmamış.
- E.Ç
: Oysa ben Filiz'e görür görmez vuruldum. Filiz olmasa hâlâ bekâr olabilirdim. Aileden gelen bir kültür var. Düzgün bir aile kızıyla beraber olacaksın. Bulduğun kız ilk kez seninle birlikte olacak. 32 yaşına kadar aile kuracak bir kız çıkmadı karşıma. Sonra Filiz çıkıverdi...