kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dergi kıvamında alışveriş sitesi

Yaprak ARAS ŞAHİNBAŞ
Internetle yatıp kalktığımız günümüzde, sitelerin tasarımı da her geçen gün farklılaşıyor. Artık dergi formatında tasarlanan alışveriş sitesi bile var..
İşten yorgun argın geldiniz, derginizi alıp kanepeye uzandınız. Sayfaları çevirdikçe alışveriş zamanının geldiğini düşünmeye başlıyorsunuz. En yakın arkadaşınızın doğum günü yaklaşıyor ama ona verecek farklı bir hediye bulamıyorsunuz. Birkaç ay önce hizmete giren Chi Chi Queen (www.chichiqueen.com) işte tam bu amaca hizmet ediyor. Güzel ve farklı şeylerden hoşlanan, ama alışveriş yapmaya zaman bulamayanlar için düşünülmüş bir platform Chi Chi Queen. Onu benzerlerinden ayıransa, neredeyse bir dergiymiş gibi hazırlanması. Ürünler, aynı moda ve alışveriş dergilerinde olduğu gibi konulara göre yerleştiriliyor. Kıyafetler, aksesuarlar, dekorasyon ürünleri ve elektronik aletler alt alta sıralanmak yerine stil önerileriyle, kombinlerle, tamamlayıcılarıyla sunuluyor ziyaretçilere. Seri üretim çılgınlığının had safhada olduğu bir zamanda, bizim adımıza 'cool hunt' edilmiş hoş ürünler, hikâyeleriyle sergileniyor. Türkiye'de içerikle alışverişi birleştiren bir platformun eksikliğini hisseden sitenin kurucusu Güneş Mutlu Mavituncalılar, 'dergilerde görüp beğendiğimiz şeylere anında ulaşabilme' amacından yola çıktıklarını anlatıyor ve ekliyor: "Ziyaretçilerimize satıcılar gibi 'Şunu da alın, bunu da alın' demek yerine, hoşlarına gidecek bir şeyler vermek istedik. Stil notları da veren tek alışveriş sitesi olmaktı hedefimiz."

RIFAT ÖZBEK YASTIKLARI
Chi Chi Queen'de yaklaşık 50'nin üzerinde marka var. Mavituncalılar, satışa sunulacak markaları genelde kendilerinin belirlediğini, bu aşamada da sitenin çizgisini yansıtan ürünleri tercih ettiklerini söylüyor. Chi Chi'de Deniz Yeğin'in kıyafetlerinden Rıfat Özbek'in yastıklarına, Maybe Design'ın Villa Moda'larda bile satılan çay bardaklarından Bihter Ayda Pekin'in hoş aksesuarlarına, iPod'dan Blackberry'ye kadar yüzlerce ürüne aynı adresten ulaşabiliyorsunuz. Yani Abdulla'nın peştamallerine sahip olmak için Kapalıçarşı'ya kadar gitmek zorunda kalmıyorsunuz. Chi Chi Queen sunumu ve markalarının yanı sıra, 'gurme yaşam' ve 'tatil' bölümleriyle de modadan çok bir 'hayat tarzı' sitesini andırıyor. Tikina Tea Shop'un çayları ile seyahatte stil önerileri de bunun bir kanıtı. Mavituncalılar, sitenin daha çok stil sahibi, modayı seven ama çok da ciddiye almayan, moda kurbanı olmayan kadınlara hitap ettiğini söylüyor. Sitede erkekler için de ürünler bulunuyor. Sevgililerine hediye almak isteyen ama ne alacağını bilemeyen erkeklere de, önerileriyle yol gösteriyor Chi Chi Queen. Siteye her hafta yeni ürünler ekleniyor. İçerik ve konular da bu nedenle her hafta değişiyor. Chi Chi Queen'in editörü Elif Tanrıyar'ın dergicilik geçmişi de eklenince, her hafta yeni bir dergi hazırlarmışcasına site yenileniyor. Türkiye'nin her yerine ve yurtdışına da gönderim yapan sitenin bir diğer özelliği ise, 12 aya varan taksit imkânı sunması.
Haberin fotoğrafları