kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GranTurismo’nun ülkemizdeki fiyatı 216 bin avrodan başlıyor.

Millet kuyrukta

Büyük bir İtalyan otomobil markasının beklenen 'lüks' modeli sonunda Türkiye'ye geldi. Üstelik vergi yükü nedeniyle Avrupa'dakinden yaklaşık yüzde 50 daha pahalı satılan aracı şimdiden dokuz kişi satın aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Millet kuyrukta
Dünyaca ünlü giyim markaları birbiri ardına ülkemizde mağaza açarken, otomotiv sektörü de lüks tüketimin büyümesinden payını aldı. Ferrari, Maserati, Porche gibi lüks otomotiv segmentine giren araçların satışında gerçekleşen artış, bunun en büyük ispatı. Kısacası Türkiye artık lüks markalar için çok önemli pazarlardan biri haline geldi. Bu yılın en dikkat çeken 'lüks' araçlarından olan ve geçtiğimiz mart ayında Cenevre Motorshow'da dünya lansmanı yapılan Maserati GranTurismo da sonunda ülkemize geldi. Üstelik vergi yükü nedeniyle Avrupa'daki fiyatından yaklaşık yüzde 50 daha pahalı satılan araç için bekleme listesi bile oluştu.

SPOR VE KONFORLU
Maserati GranTurismo için bugüne kadar tüm dünyada 2 bin 900 adet sipariş verildi. Bu da markanın iki yıllık kotasını oluşturuyor. İngilizlerin ve Rusların oldukça fazla sipariş verdiği araç için Türkiye'den de beklenenin üzerinde sipariş geldi. Vergi yükü nedeniyle Maserati'nin satıldığı en pahalı ülkelerden biri Türkiye olmasına rağmen, GranTurismo için 2007'de beş adet sipariş verildi. 2008 yılı içinse dört kişi bekleme listesinde. Yani daha şimdiden dokuz tane GranTurismo satıldı. GranTurismo'nun Türkiye'deki fiyatı ise 215 bin avrodan başlıyor. Bu fiyat Amerika ve Avrupa pazarının çok üstünde. Türkiye lansmanı için ülkemize gelen Maserati Avrupa Bölge Müdürü Luis Fresco da, bu sipariş karşısında şaşırdığını belirterek, "Maserati gerek küresel olarak gerekse Türkiye'de son derece başarılı bir dönem yaşıyor. Burada fiyatlar çok daha pahalı olmasına rağmen, satışlar her yıl yüzde 40 oranında artıyor. Bu büyüme sayesinde Türkiye bizim için önemli bir hedef haline geldi. Lüks araç satışında, ileriki yıllarda daha da artış olacağını umuyoruz," dedi.

KADINLAR DA İLGİLİ
Saatte 285 kilometre hıza ulaşabilen GranTurismo modelinin en büyük özelliği iç hacmi. Diğer lüks spor otomobillerle kıyaslandığında, aracın arka tarafı yetişkin birinin sıkışmadan, rahatlıkla oturabileceği şekilde tasarlanmış. Kısacası aracın arkasına geçenler, dar bir alanda yolculuk etmek zorunda kalmıyor. Otomobil, bu özelliği ile şehirlerarası seyahatler için de ideal hale geliyor. Spor ve hız düşkünü babaları da hedef seçen araç, altı ileri vitesli ve otomatik şanzımanlı olduğu için kadınlar tarafından da yoğun ilgi görüyor. Debriyaj derdi de olmadığı için şehir trafiğinde rahat kullanılabiliyor. Üstelik vites değiştirme modu da sürüş tarzına ve yol durumuna göre kumanda sistemiyle ayarlanabiliyor. Ayrıca sürücü koltuğu ve direksiyonu da otomatik olarak ayarlanıyor. Araç 100 kilometre hıza sadece 5.2 saniyede ulaşabildiği için sürat tutkunlarının da gözdesi. Performans ve konfor otomobili olarak piyasaya sürülen araç 405 beygir gücüne sahip. Ağırlık dağılımı da dikkat çeken özelliklerinden biri. Aracın ağırlığının yüzde 49'u önde, yüzde 51'i ise arkada. Ayrıca araç 4750 d/d'de maksimum 460 Nm tork üreten 4,2 litrelik VB motora sahip.
Haberin fotoğrafları