kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kirill Babaev

Haber turu

Altimo: Turkcell'de payımız artmayacak
Rus Alfa Group'un telekomünikasyon yatırım kanadı olan Altimo Group'un başkan yardımcısı, Kirill Babaev, Norveç'in Telenor şirketiyle bir ortaklık kurmak istediklerini ancak bunun gerçekleşmemesi halinde ortak varlıkları ayırmanın bir yolunu bulacaklarını açıkladı. Babaev, stratejik ortaklık için düşünülecek bir Avrupa şirketinin "doğal olarak" Teliasonera'ya da, halen anlaşmazlık yaşadıkları Telenor şirketi olacağını söyledi. Babaev, bir grup gazeteciye dün akşam yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Telenor ile yaşanan durumda iki çıkış yolu var. Ya bu stratejik ortaklığı oluştururuz, ya da boşanmaya gideriz. Hem evli olup hem ayrı yaşamak olmaz. Bence birleşmemiz daha mantıklı." Altimo'nun Turkcell'deki hissesini artırmayı düşünmediğini söyleyen Babaev, Alfa Group'un Türkiye'deki yatırımlarını muhtemelen perakendecilik veya finans sektöründe attırmak isteyeceğini belirtti.

Telekom işçisine genel müdürden mektup
Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Genel Müdür Paul Doany, Telekom çalışanlarına yönelik kurumun internet sitesinde yayınladığı mektupta, 'grevi önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Mektubuna, ''Size anlatacağım çok şey var. o yüzden sabırlı olmanızı ve bu mektubu sonuna kadar okumanızı rica ediyorum'' diye başlayan Doany, "Grev yapma haklarına saygı duyuyoruz. Bizler de çalışanız. Sendikalı olup olmadıklarına bakmaksızın adil ücret ve çalışma koşulları talep etme hakkına değer veriyoruz'' dedi. Sendikanın tekliflerin tümünü reddettiğine işaret edilen mektupta, "Şirketimizde, iş barışının en kısa zamanda sağlanacağına inancım tamdır" denildi.

Grevdeki işçiye 1000 YTL maaş ödeniyor
Türkiye Haber-İş Sendikası, grevdeki Türk Telekom işçilerine 1000'er YTL ödeme yapmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, ilk ödeme için yapılan hazırlıkların tamamlanmasının ardından Haber-İş Sendikası yöneticileri, grevdeki işçilere para vermeye başladı. Sendikanın Adana şubesi yöneticileri de grevdeki işçileri ziyaret ederek, genel merkez tarafından gönderilen 1000'er YTL'yi çalışanlara ödedi. Paraları alan işçiler, sendika yöneticilerine teşekkür ederek, grevin başarıya ulaşması için mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini söylediler. Bu arada, Adana'da bugünde sürecek ödemeler sırasında, grevdeki 501 Türk Telekom çalışanına ödeme yapılacak. Türkiye genelinde ise 24 bin 500 çalışana ödeme yapılacağı belirtildi.

POAŞ'tan 9 ayda 188 milyon YTL kâr
Petrol Ofisi'nin, 2007 yılının 9 ayının sonunda 188 milyon YTL net kâr elde ettiği bildirildi. Petrol Ofisi'nden yapılan açıklamada, şirketin 2007 yılının 3'üncü çeyreği sonunda net satış tutarının 9 milyar 847 milyon YTL, (7,4 milyar dolar), faiz, vergi ve amortisman öncesi kârlılığının ise 488 milyon YTL (364 milyon dolar) olarak gerçekleştiği kaydedildi. Net kârın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 121 artışla 188 milyon YTL'ye yükseldiği, vergi uzlaşma ödemesi dikkate alınmadığında net kârlılığın geçen yılın aynı dönemine göre artış oranının yüzde 446 olduğu belirtilen açıklamada, şirketin kârlılığının, özellikle yeni ürünler ve uygulamalar ile desteklenen yüksek operasyonel performans ve YTL'nin değer kazanmasına bağlı olarak kur farkı geliri ile desteklendiği ifade edildi.
Haberin fotoğrafları