kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İtalya Ticaret Merkezi Müdürü Roberto Luongo, Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz dedi.

"İtalyanların Türkiye'ye yatırımı 2010'da 6-7 milyar doları bulur"

Türkiye ile İtalya arası ticaret 17 milyar dolara ulaştı. İTM Müdürü Luongo, "Hedef bu rakamı 2010'da 22-23 milyar dolara çıkarmak" dedi..
İtalyan Ticaret Merkezi (İTM), Türkiye ile İtalya arasındaki ticari faaliyetleri geliştirmeye yönelik iki seminere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İstanbul İtalya Başkonsolosluğu'na bağlı olarak faaliyet gösteren İtalyan Ticaret Merkezi Müdürü Roberto Luongo yaptığı açıklamada 22-23 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek "Biyoteknoloji ve nanoteknoloji" ile aralıkta yine İstanbul'da gerçekleştirilecek "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" seminerleri ile iki ülke arasında var olan ticari ilişkilere yeni alanları eklemeyi hedeflediklerini söyledi. Luongo, İtalya'nın Almanya ve Rusya'nın ardından Türkiye'nin en büyük üçüncü ticari ortağı olduğunu belirterek halen 15 milyar dolar seviyesinde bulunan karşılıklı ticaret hacmini 2010 yılına kadar 22-23 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Luongo bu süreç içerisinde İtalya'dan Türkiye'ye yönelik doğrudan dış yatırımların da artacağına işaret ederek, "Türkiye'de halen 4.5 milyar dolar seviyesinde olan İtalyan yatırımları 2010'a kadar 6-7 milyar dolara yükselecektir" dedi.

'TİCARET YÜZDE 13 ARTAR'
Yatırımlar için istikrarın çok önemli olduğuna değinen Luongo, Türkiye'nin hem ekonomi hem de siyaset konusunda istikrarı yakaladığına işaret ederek, "İtalyan şirketler buraya gelme konusunda herhangi bir sıkıntı çekmiyor. Bu güven konusu için önemli bir işaret" dedi. İTM Müdürü Roberto Luongo, ürün çeşitliliği bakımından İtalya'nın aslından Almanya'nın ardından Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Karşılıklı ticaret hacmimiz geçen yıl 15 milyar dolar seviyesindeydi. 2007 yılı rakamlarına göre ise eylül ayı itibariyle ticaret hacmi 17 milyar dolara ulaştığını belirtebilirim. 2007 geneli üzerinde bir tahminde bulunacak olursak, iki ülke arasındaki ticaretin yüzde 13 oranında artacağını söyleyebiliriz" Mahmut SANCAK / EKONOMİ