kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

Siyasetin Ajdar'ı Nil Hanım...

Sosyete antikacısı, AKP'nin belalısı ve son dönemde DTP yandaşı Nil Demirkazık terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltında.
Avrupa Birliği zirvelerini takip ederken Nil Demirkazık ile Kopenhag'da, Halkidiki'de, Brüksel'de defalarca karşılaştım.
Halkidiki'deki bir gece vakti ayaklarını denize sokarak koşarken kameralara poz verdiği görüntü Demirkazık'ı anlamak açısından önemli.
İnatçı ve yetenekli bir kadın Nil Demirkazık
Brüksel'de liderlerin bulunduğu alandan görüntü almaya yarayan ve genellikle ajanslara dağıtılan pool kartını alabilen birini hafife almamak lazım.
Gazeteciler isyan edince kart iptal edilmese Demirkazık tüm liderlerin yanında olacaktı.
Dün gazetelerde silahlı fotoğrafları yayımlanan kadın ile Kopenhag'daki zirve merkezinde düşük bel pantolon ile dolaşan, AKP'nin gezilerinde kaplıcalarda şuh pozlar veren aynı kadın...
Onu
siyaset aleminin Ajdar'ı olarak tanımlayabiliriz.
Tek
derdi gündemde olmak ve ciddiye alınmaktı. DTP'liler ona bu fırsatı verdiler ve kürsüye çıkardılar.
İdeolojik yapılanmalara sonradan katılan ve tecrübesiz olanların söylemleri keskin, davranışları fazla cesur olur... Nil Demirkazık'ın başına gelenler de tahminen böyle bir sürecin sonucu.
Öcalan'ın eski avukatlarından biriyle aşk yaşadığı iddiasına gelince, Demirkazık bize evli olduğunu söylerdi, aşk hayatını bilmem ve ilgilenmem...
Demirkazık'ın Mehmet Ali Erbil'in eski kayınvalidesinin arkadaşı olarak başlayan medya kariyeri terör örgütüne yardım ve yataklık iddiasıyla gözaltına alınmasıyla yeni bir boyut kazandı.
TED Ankara Koleji, Paris Sorbonne ve Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim gören bu kadın hep ciddiye alınmayı isterdi.
Acaba devletin de onu ciddiye almasından memnun oldu mu?