kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Yabancıları severek çalışmalıyız
The Coca Cola Company Avrasya Grup Başkanı Ahmet Bozer, "Yabancılarla, mecburiyetten değil, severek çalışmamız lazım'' dedi. Eduplus ve Taktx Strategic Marketing Group'un düzenlediği 6'ncı Yönetim Zirvesinin açılışında konuşan Bozer, değişime ayak uydurmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bunu yok saydığınızda yok olmaya mahkumsunuz. Coca Cola, 121 yaşında. 121 yaşında yaşlı bir insan, tekrar genç gibi davranabiliyor'' diye konuştu. Bozer ayrıca şirketlerin sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için vizyon geliştirmeleri gerektiğini savundu.

Finansbank'a 425 milyon dolar
Finansbank, uluslararası para piyasalarından, 26 bankanın katılımı ile 425 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. Kredi, Finansbank'ın 2006 yılında National Bank of Greece (NBG) ile ortaklık yapmasından sonra sağlanan "ilk" sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor. Landesbank Baden-Württemberg Londra Şubesi koordinasyonundaki ve The Bank of New York aracılığındaki bankalar konsorsiyumundan, Finansbank müşterilerinin ihracat finansmanı amacı ile kullandırılmak üzere sağlanan kredinin vadesi l yıl olarak belirlendi.

2008'de 4.5 milyon Alman gelir
Dünyanın en fazla turist gönderen kuruluşu olan Alman Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Birliği'nin(DRV) 57'nci Yıllık Genel Kurulu Antalya Belek'teki Xanadu Resort Otel'de dün başladı. Açılış konuşmasını yapan Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Klaus Laepple "Bu yıl şu ana kadar Türkiye'ye gelen Alman turist sayısı 4 milyonun biraz üzerinde. Bu sayı gelecek yıl 4.2 milyonun çok üzerine çıkacağını söyleyebilirim. Bu 5 milyon olmaz ama 4.4 milyon ila 4.5 milyon arasında olabilir" dedi.

2007'nin Ahisi İpek'in Başkanı Arslan seçildi
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu tarafından 2007 yılı Yılın Ahisi seçilen İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, düzenlenen törenle ahilik kaftanını giydi. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Alan, esnaf ve sanatkarların ülkenin çimentosu ve demiri olduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkarların bayrağına, ezanına, Kuran'ına ve devletine sıkı sıkıya bağlı bir toplum özelliğinin Ahi Evran'dan günümüze kadar sürdüğünü belirten Alan, Ahi Evran'ın eline beline diline sahip ol öğütlerinin Ahiliğin en önemli unsurları olduğunun altını çizdi. Ahiliğin günümüzdeki temsilciliğini, esnaf ve sanatkarların yerine getirdiğini kaydeden Alan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu yıl sekizincisini seçtikleri yılın ahisine İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan'ı layık gördüklerini sözlerine ekledi. Gecede Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Polat, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan'a günün anısına plaket takdim etti.