kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pitt ve Jolie "Dünya"dan yer aldı

Yeni Haber
Sinema dünyasının önde gelen çifti Brad Pitt ve Angeline Jolie'nin, Dubai'nin inşa ettiği insan yapımı 'Dünya' adalarından 'Etiyopya'yı satın aldığı belirtildi. Dubai'nin yaklaşık 4 kilometre açığında Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid El Maktum'a ait El Nakil şirketi tarafından inşa edilen Dünya, 300 adadan oluşuyor. Proje dünya haritası şeklinde inşa ediliyor.

Çiftin, adayı daha yeşil bir dünya için vitrin olarak kullanacağı ve insanları çevre konularına daha duyarlı olmak için teşvik edeceği öne sürülüyor. Pitt ve Jolie'nin, daha önce Etiyopya'dan evlat edindikleri Zehra isimli bebekten dolayı Etiyopya adasını satın aldıkları iddia ediliyor. Çift ondan önce de Kamboçyalı bir çocuğu da evlat edinmişti.

Şirket yetkilileri, müşterileri konusunda bilgi veremeyeceklerini belirtirken, çiftin Amerikalı menajerleri de haberi doğruluyor. 23 bin metreden 83 bin metreye kadar farklı ebatlarda inşa edilen adalara kıyıdan ancak bot, deniz uçağı ya da helikopterlerle gidilebilecek. Her bir ada arasındaki mesafe yaklaşık 100 metre civarında.

9 kilometre uzunluğunda ve 6 kilometre genişliğinde bir alan üzerinde inşa edilen adaların etrafı dalgalara karşı 232 kilometre uzunluğundaki oval dalgakıranlarla çevrili.

14 milyar dolara mal olması beklenen adaların fiyatı 15 ile 45 milyon dolar arasında değişiyor. Denizin altındaki kumların toplanmasıyla inşa edilen adaların inşasına 2004 yılında başlandı ve şu anda da yaklaşık yüzde 45'inin satıldığı ifade ediliyor. Adaların önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanıyor. Adaları satın alanlar üzerine kendi istedikleri gibi inşaat yapabilecek.
Adaların dikkat çekiciliği kadar kimlerin bu adalardan yer aldığı da sürekli merak konusu ediliyor. Buradan ada satın alanların isimleri sır gibi saklanmasına rağmen, ünlü Formula yarışçısı Michael Schumacher, İngiliz futbolcu David Beckham, İngiliz müzisyen Rod Stewart, trampetçi Tommy Lee gibi isimlerin buralardan yer aldıkları ya da ilgilendikleri öne sürülüyor.
Yine Maktum tarafından inşa edilen Palmiye Adaları da dünyada en fazla ilgi çeken yerler arasında bulunuyor.