kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD havaalanlarında güvenlik rezalet!

Yeni Haber
Amerikan Kongresi'ne bağlı bir kuruluşun ajanları, bomba yapımında kullanılan parçaları, ABD'nin 19 havaalanındaki kontrollere yakalanmadan geçirmeyi başardı...
ABD'de hükümetin icraatını denetleyen Kamu Hesap Verilebilirlik Kurumu (Government Accountability Office-GAO) tarafından kamuoyuna açıklanan raporda, bu ajanların patlayıcıları ya da yangın çıkarıcıları üretmekte kullanılan parçaları, el bagajları veya kendi üzerlerinde havaalanı kontrollerine yakalanmadan geçirdi.

"Denemelerimiz, halihazırdaki bilgiler ve az miktarda malzemeyi kullanacak bir grup teröristin bir uçakta ciddi hasara yol açabileceklerini ve yolcuların güvenliğine tehdit oluşturabileceklerini göstermektedir" denilen raporda, kontrollerden rahatça geçen bomba bileşenlerinin, küçük mağazalar ve internetten 150 doların altına tedarik edilebileceği belirtildi. GAO, bu alandaki soruşturmasını, ulaştırma güvenliğinden sorumlu federal kuruluş TSA'nın, geçen yıl İngiliz makamlarınca ortaya çıkarılan ve ABD'ye giden uçakları hedefleyen komplonun ardından güvenlik kontrollerini sıkılaştırmasından sonra yaptı.

GAO, raporunda iki kez TSA'ya kontrol işlemlerini iyileştirmek konusunda yardım teklif ettiğini de raporunda belirtti.