kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Namaz da kılardı, viski de içerdi

AA
Yeni Haber
Eski Irak lideri Saddam Hüseyin'i sorgulayan FBI ajanı George Piro, Saddam'ın temizliğe çok titizlenmesinden viski düşkünlüğüne kadar birçok özelliğini anlattı.

Eski FBI terörle mücadele dairesi başkanı Piro, gazeteci Ronald Kessler'e anlattı, Kessler de bunları "The Terrorist Watch" adlı kitapta kaleme aldı. Arapça konuşan Lübnan kökenli Piro, Saddam'ın güvenini nasıl kazandığını, ayrılırken eski diktatörün nasıl ağladığını anlatıyor.

Piro'nun anlatımına göre, eski lider temizlik "hastasıydı". Piro bu nedenle Saddam'a kutu kutu ıslak mendil vermişti. Saddam bunlarla elini yüzünü temizliyor, yediği meyveleri siliyordu...

Piro, "Karşılıklı oturduk, birer Küba purosu yaktık. Kahve içip muhabbet ettik... Görüşme sona erdiğinde gitmek için kalktım, ağlamaya başladı..." diye anlatıyor.

Piro'ya göre, Saddam ağlama faslından evvel, 1980'lerin sonunda Kürtlere saldırılması için emir verdiğini itiraf ediyor. Piro, "Saddam bu kararı almak zorunda kaldığını söyledi, benimle bunu tartışmak istemedi" diyor.Kitapta, ayrıca eski Irak liderinin hem 5 vakit namaz kıldığı, hem de viski, şarap ve Küba purosuna bayıldığı anlatılıyor. Kitaba göre, Saddam eski Amerikan başkanları Ronald Reagan ve Bill Clinton'a hayran olduğunu, baba ve oğul Bush'tan ise nefret ettiğini söylüyor ve bu ikisi karşısında iki "taktik hatası" yaptığını itiraf ediyor: "İlkin Körfez savaşında Amerikan ordusunu küçümsedim, sonra da ABD'nin Irak'a ikinci kez müdahale edeceğine ihtimal vermedim..."