kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlam yattı felçli uyandı

DIŞ HABERLER
İngiltere'de 25 yaşında bir kız, uykusunda omuriliğinde patlayan bir damar nedeniyle felç geçirdi ve tekerlekli sandalyeye mahkûm kaldı..
İngiltere, gece sapasağlam yatağa yatan, ertesi sabah ise felç geçiren genç kızı konuşuyor. Carolyne Underwood (25) bir yıl öncesine kadar aktif, hayat dolu bir genç kızdı. Ancak şu anda bütün hayatını tekerlekli sandalyede geçirmeye mahkûm. Bir gece kulübünde yöneticilik yapan Underwood, bir akşam eve döndüğünde daha önce hiç yaşamadığı çok şiddetli sırt ağrıları hissetti. Ertesi sabah ise durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı.

TEDAVİYE ÇİN'E GİDECEK
Hastanede yapılan tetkikler sonucunda genç kızın omuriliğindeki bir kılcal damarın patladığı ortaya çıktı. Sinirlere zarar veren bu durum yüzünden de genç kız felçli olarak hayatını geçirmeye mahkûm oldu. Bir gecede hayatı değişen ve bir daha asla yürüyemeyeceğini öğrenen Underwood, 6 aydır rehabilitasyon görüyor. Çok nadir görülen bu durumun şokunu hâlâ üzerinden atamayan genç kız, "Hiçbir şekilde yürüyemeyeceğimi biliyorum. Belki Çin'de kök hücre tedavisi görürsem yeniden yürümem mümkün olabilir. Onun dışında hiçbir şansım yok. Tamamen tasasız olarak girdiğim yataktan ertesi gün yürüyemediğim bir dünyaya uyandım. Bu çok zor kabul edilebilecek bir gerçek" diye konuşuyor.