kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barış için su kaldırdılar- GALERİ

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, TOBB Üniversitesindeki Ankara Forumu öğle yemeğinde bir araya geldi.

Peres, kadehini "Filistinli dostlara, Filistin lideri Abbas'a, Filistin halkının refahı ve TOBB'un girişiminin şerefine" kaldırdığını söylerken, "Bazıları şarap içmiyor, ama su da iyidir" diyerek, su dolu kadehini kaldırdı.


Türk, İsrail ve Filistin bayrakları önünde Peres ve Abbas'ı biraraya getiren Gül, her iki liderin ellerini birleştirdi. Gül'ün bu hareketi foruma katılanlar tarafından uzun süre alkışlanırken, ''Ortadoğu'da barış umudu belirdi'' yorumlarına yol açtı.

Bu arada, İsrail ve Filistin liderlerinin ellerini birleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, imza töreni sırasında bardak kırdı.
İmza töreni sırasında Gül'ün elinde tuttuğu su bardağı masaya koyarken elinden kayarak yere düştü. Gül'ün düşürerek kırdığı bardağı gören gazeteci ve konuklar arasında, ''Barış zirvesine nazar değdi'' yorumlarına yol açtı. Bardağı düşürdüğünü gören Cumhurbaşkanı Gül sadece gülümsedi. Kırılan bardak bir görevli tarafından yerden kaldırıldı.


* Fotoğraflarla Ankara'daki tarihi buluşma için tıklayınız