kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DTP'nin yeni başkanı Nurettin Demirtaş, raporu Etimesgut Askeri Hastanesi'nden aldığını söylerken, başsavcılık hastane kaydını bulamadı.

Demirtaş'a çürük raporu davası

Göksel ÇAĞLAV - Hazal ATEŞ ANKARA
DTP genel başkanlığına yeni seçilen Nurettin Demirtaş hakkında, sahte belgelerle "askerliğe elverişsiz" raporu aldığı iddasıyla, 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı..
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş hakkında "sahte belgelerle askerliğe elverişsiz" raporu aldığı gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı üç aylık teknik takibin ardından geçen ocak ayında operasyon düzenlemişti. Aralarında üç astsubay ile bir emekli kurmay albayın da bulunduğu çeteye ilişkin iddianamede sahte rapor aldıkları ileri sürülen 183 kişi arasında iki eski milletvekilinin 3 yakını da yer aldı. Demirtaş'tan alınan savunmaya karşın iddianamede, Başsavcılıkça incelenen hastane kayıtlarında Demirtaş için herhangi bir hastane giriş kaydı ve muayene olduğuna dair kaydın ve belgenin bulunmadığı belirtildi. İddianamede, "Demirtaş'ın, şubesinden getirtilen ve dosya içerisine eklenen raporun tamamen sahte olduğu, örgüt tarafından düzenlendiği" kaydedildi. Demirtaş, "Verdiğim rapor kesinlikle sahte değil. Hapiste kaldığım 12 yıllık sürede bazı fiziki sorunlarım oluştu. Mahkeme heyeti isterse hastaneden yine rapor alırım" dedi.