kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Orgeneral Saygun Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Başbakanlık'a gelerek Başbakan Erdogan'la bir süre görüştü.

Başbakanlık'ta zirve

Bülent AYDEMİR ANKARA
Genelkurmay 2'nci Başkanı Org. Saygun, 5.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından akşam Başbakanlığa gelerek Erdoğan'la görüştü. Sürpriz görüşme "tezkerenin konuşulduğu" yorumuna yol açtı..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ardından toplanan ilk Bakanlar Kurulu'nda, ABD Başkanı Bush ile Beyaz Saray'da yapılan görüşme ele alındı. Erdoğan'ın, Başkan Bush ile 5 Kasım'da Washington'da yaptığı görüşmeye katılan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık'a gelerek Başbakan Erdoğan'la görüştü. Orgeneral Saygun, Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'tan ayrıldıktan sonra da bir süre daha binada kaldı.

GEREKEN ÇALIŞMA YAPILIYOR
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 5.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Laf olsun diye bu yetkiyi Meclis'ten almadık, dolaba koymak için de almadık. Terörle mücadelede devletin tüm organları uyum ve kararlılık içinde çalışmaktadır" dedi. Çiçek, sınır ötesi operasyon konusunda Genelkurmay'ın beklediği direktifin verilip verilmediği sorusuna, "Direktif isteniyorsa direktif. Bu konuda gereken çalışmaları yapıyoruz" karşılığını verdi.

"TEZKERE KONUŞULDU" YORUMU
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, tezkerenin çıkmasından sonra operasyon konusunda hükümetin 24 Ekim tarihli yazısına karşılık görüşlerini bildirdiklerini ve direktif beklediklerini söylemişti. Başbakanlık kaynakları, bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü belirtirken, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, sürpriz bir şekilde Başbakanlık'a gelerek Erdoğan ile görüştü. Çiçek'in "Direktif isteniyorsa direktif. Bu konuda gereken çalışmaları yapıyoruz" açıklaması Başbakanlık'ta tezkerenin ve direktifin konuşulduğu yorumlarına neden oldu Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Başbakan Tayyip Erdoğan binadan ayrıldıktan sonra bir süre daha kalarak teknik ayrıntıları görüştü.
Haberin fotoğrafları