kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül Peres'i şaşırtmış

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile yaptığı ilk görüşmede Tel Aviv'de bir KKTC bürosunun açılmasını talep ederek şaşırttığı belirtildi.

İsrail'in büyük gazetelerinden Haaretz, "Türkiye, Tel Aviv'de bir Kıbrıs Türk temsilciliğinin açılmasını talep etti. Peres de, yanıt vermeden konuyu İsrail'in Dışişleri Bakanlığı ile görüşmesi gerektiğini söyledi" diye yazdı. Gazete "İsrail heyeti, Gül'ün Kıbrıslı Türkler konusunu ilk görüşmede gündeme getirdiğinde şaşırdı" ifadesini de kullandı.
Bu arada, Haaretz, görüşmeler sırasında Gül'ün, İsrail'in Filistinliler ile barış çabalarını ciddi bir biçimde sürdürmek istemesi halinde Batı Şeria'da yerleşim inşasını durdurması gerektiğini söylediğini belirtti.

"ERMENİ SOYKIRIMI" UYARISI: "İLİŞKİLERİMİZİ BOZMAYALIM"

Abdullah Gül'un ayrıca, "Ermeni soykırımı" tasarısı konusunda da Peres'e uyarıda bulunduğunu kaydeden gazete, Gül'ün "90 yıl önce meydana gelen olayların nedeniyle Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri bozmak iyi bir fikir değil" dediğini aktardı. Gazeteye göre, Gül, "Ancak biz konunun her altı ayda ABD'de gündeme getirilmesi gibi bir duruma da tahammül edemeyiz" şeklinde konuştu.

(ANKA)