kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: TSK'yı Erdoğan da tutamaz

PKK'nın yeni bir saldırısında TSK'nın müdahalesini Erdoğan'ın da önleyemeyeceğini söyleyen Baykal, Gül'ün bir zirve toplamasını istedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terör örgütü PKK tarafından yeniden bir saldırı olması halinde, TSK'nın müdahalesini Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da önleyemeyeceğini söyledi. Hükümetin, MİT ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla kendilerini sistemli olarak bilgilendirmesini isteyen Baykal, Bush-Erdoğan zirvesinin tutanaklarının da açıklanmasını istedi. Habertürk'te önceki gece gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP lideri Baykal, toplumda ilgi yarattığını söylediği Kürt açılımı ve teröre ilişkin önlem önerilerinin "ciddi ihtiyaca yanıt verdiğini" savundu. Toplumun böyle bir tartışma bekleyişi içinde olduğunu belirten Baykal, hiçbir siyasi hesabın içinde bulunmadıklarını vurguladı. CHP'nin halka "Kürt düşmanı" olarak sunulmaya çalışıldığından yakınan Baykal, "Sanki biz Kürt düşmanlığı içinde bu işleri yapıyormuşuz gibi bir algı var. Biz Kürtleri seviyoruz, teröristleri sevmiyoruz. Türk, Kürt kardeştir, teröristler kalleştir" dedi.

GÜL DEVREYE GİRSİN
Terörle mücadele konusunda ulusal politika ısrarını dile getiren Baykal, ortak politika belirlenmesinin artık ertelenemeyeceğini söyledi. Çankaya'nın devreye girmesini isteyen ve iktidar-muhalefet, asker-sivil herkesin bir araya gelmesinin önemine dikkat çeken Baykal, "Devletin işleri için elbette birlikte çalışma yapabiliriz. Çankaya'nın da görevi budur. Hükümet, sadece Başkan Bush'la muhatap olmasın" dedi. Baykal, MİT'ten bilgi alamamaktan yakındı.