kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''Yumurta'' 9 Kasım'da vizyonda

Yeni Haber
44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ''En İyi Film'' dahil 6 ödül alan ''Yumurta'', 9 Kasım'da vizyona girecek.

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun ''Yusuf Üçlemesi'' adlı projesinde ''Bal'', ''Süt'' ve ''Yumurta'' isimli 3 film yer alacak. Kaplanoğlu'nun üçlemesinde son sırada yer alan filmi ''Yumurta'', 9 Kasım cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.

Senaryosunu Semih Kaplanoğlu ve Orçun Köksal'ın yazdığı ve baş rollerini Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy üstlendiği filmde Ufuk Bayraktar, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Karabacak da rol aldı. Filmde, annesinin vefatının ardından doğduğu kasabaya dönen Şair Yusuf'un yaşadıkları anlatılıyor.

Bu arada Yönetmen Semih Kaplanoğlu, üçlemenin ikinci filmi ''Süt''ün çekimlerine de başladı. ''Yusuf Üçlemesi'', 2008'de ''Bal'' filminin çekimleriyle sona erecek.

ÖDÜLE DOYMADI

Katıldığı her uluslararası yarışmadan ödülle dönen ''Yumurta'', 44. Altın Portakal Film Festivali'ne de damgasını vurdu.

Film festivalde ''En iyi Film'' ödülünü alırken, oyuncu Saadet Işıl Aksoy ''Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü'', Semih Kaptanoğlu ve Orçun Köksal ''En İyi Senaryo'', filmin sanat yönetmeni Naz Erayda ''En İyi Sanat Yönetmeni'' ve ''En İyi Kostüm'', Özgür Eken de ''En İyi Görüntü Yönetmeni'' ödüllerine değer görüldü.

14. Valdivia Uluslararası Film Festivali'ne de katılan filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu ''En İyi Yönetmen'', Saadet Işıl Aksoy da ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödüllerine layık bulundu.

13. Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde gösterilen filmin oyuncularından Saadet Işıl Aksoy, yine ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü aldı.

Film, 60. Cannes Film Festivali'nde ''Quinzaine Des Realisateurs'' bölümünde dünya prömiyerini yaparken, Karlovy Vary Film Festivali, Brüksel Avrupa Filmleri Festivali, Polonya Era New Horizons Film Festivali, Fransa Recontres de Gindou Film Festivali'nde de seyirci karşısına çıktı.

AA