kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ambargonun etkisi yıkıcı olur

Yeni Haber
Türkiye'nin PKK konusunda ekonomik önlemler uygulama kararı yankı buldu. The Independent, "Ekonomik ambargonun Irak'lı Kürt ekonomisinde yıkıcı etkisi olur" derken, The Times, "ekonomik yaptırımlar dramatik sonuçlara yol açar" yorumunu yaptı.

İngiliz The Independent Gazetesi, Türkiye'nin uygulamayı düşündüğü ekonomik ambargonun Türkiye'den Habur üzerinden gelen mallara bağımlı Irak'lı Kürdistan ekonomisi için yıkıcı etkisi olur" diye yazdı. Gazete şöyle devam etti, "Günde bin kamyonun geçtiği Habur'un kapatılması, ihtiyaç duydukları yakıt ve diğer ürünlerin çoğunu Türkiye üzerinden alan Irak'taki ABD kuvvetleri için ciddi bir darbe olur."

Gazetedeki habere göre, K Irak'tan bir iş adamının "Biz yabancı şirketlerin bölgemize gelmesini teşvik ettik. Ancak eğer Türkiye herhangi bir saldırıda bulunursa yabancı şirketler bölgemize gelmez" dediği belirtildi.

Gazetenin haberinde "Herkes PKK'ya karşı bir şeyler yapılması konusunda istekli ancak ne yapılacağı ve nasıl yapılacağı belirsiz" denildi.

Diğer İngiliz gazetesi The Times ise 'Irak için başarılı bir öykü olan K. Irak'a yönelik bu yaptırımlar dramatik sonuçlara sebep olabilir' yorumunda bulunuldu.

(ANKA)